Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αστυνομία φοβόταν χτύπημα σε αστυνομικούς

Για επιτυχία με διεθνή αντίκτυπο σε Ευρώπη και ΗΠΑ κάνουν λόγο πηγές της ΕΛΑΣ αναφορικά με τη σύλληψη του 29χρονου τηλεμπόμπερ, καθώς η αποστολή των
παγιδευμένων τρομοπακέτων με εκρηκτικά, προβλημάτιζε όλες τις αστυνομίες των χωρών που είχαν γίνει αποδέκτες συστημένης αλληλογραφίας, ή θεωρούνταν ως εν δυνάμει παραλήπτες.

Όμως, καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι οι κινήσεις του υπό εποπτεία από την αντιτρομοκρατική Κ.Γ.  το τελευταίο διάστημα, όπως και από πληροφοριακές πηγές της ΕΛΑΣ, η ανησυχία είχε εστιαστεί σε πιθανό χτύπημα κατά αστυνομικών. Και ο συναγερμός ανέβηκε επίπεδο, λίγες μόνο ημέρες πριν από την επίθεση στο ΑΤ της Πεύκης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, για το συγκεκριμένο λόγο είχαν δοθεί εντολές και οδηγίες για αυξημένη μέτρα αυτοπροστασίας και επτήρησης με πρώτους στη λίστα αποδεκτών τους υπηρετούντες σε ΜΑΤ- ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ, καθώς επίσης και προς τα επίσημα, σε ότι αφορά στον περιφερειακό έλεγχο οτιδήποτε θεωρηθεί ύποπτο γύρω από τους συνοδευόμενους, καθώς βέβαια και για τον εξονυχιστικό έλεγχο της αλληλογραφίας τους πριν από την παραλαβή.

Οι σχετικές εντολές, συνδυάζονται επίσης με τις εντεινόμενες ανησυχίες των αστυνομικών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ που εκτελούν εναλλάξ υπηρεσία στο πεδίο βολής των Εξαρχείων που ζητούν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ από την Χαριλάου Τρικούπη και τη αλλαγή χρήσης  του Πολυτεχνείου.

Έτσι ερμηνεύεται από κάποιους αξιωματικούς η απόφαση του αρχηγού να εκδώσει ανακοίνωση με δήλωση για την επίθεση στην Πεύκη, στην οποία το μήνυμα είχε χαρακτήρα "εσωστρέφειας". Για την προστασία της αστυνομίας και του αστυνομικού.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια