Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη Βουλή το "στοιχειωμένο" Ν/Σ του Υπ.Ναυτιλίας - Τι ρυθμίζει για το προσωπικό του Λιμενικού

Κατατέθηκε χθες και θα προωθηθεί προς ψήφιση μέσα στον Οκτώβριο, το...στοιχειωμένο 

νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο μεταξύ άλλων ρυθμίζει και πολλά θέματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.  
Το νομοσχέδιο πέρασε "από 40 κύματα" μπαινοβγαίνοντας στα συρτάρια από την εποχή Δρίτσα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος: 
Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Νομοσχέδιο του ΥNAΝΠ περιλαμβάνοντας όλες τις διατάξεις που είχε εισηγηθεί η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ σε όλη τη διαδικασία της διαβούλευσης των εμπλεκόμενων φορέων με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη.
Η Ομοσπονδία είχε υποβάλει στον Υπουργό μία σειρά διατάξεων οι  οποίες στο σύνολό τους έγιναν αποδεκτές καθώς αποτελούσαν δίκαια και διαχρονικά αιτήματα υπέρ των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.       
Συγκεκριμένα στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνονται:
  • Εισαγωγή μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. Νομοθετείται ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας που θα διασφαλίσει από την μία την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια  στις προσλήψεις και από την άλλη τη σταθερή εισροή στελεχών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Αποστρατευτικός βαθμός προερχόμενων από σχολή Λ/Φ: Με τις τελευταίες  αποστρατείες συναδέλφων προερχόμενων από την Σχολή Λ/Φ μη πτυχιούχων, διαπιστώθηκε μια διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τη διαδικασία αποστρατείας όλων των υπολοίπων. Με την εν λόγω ρύθμιση οι Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμενοι από τη Σχολή Δοκίμων Λ/Φ, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση αποστρατείας, προάγονται με Π.Δ. στον επόμενο εν ενεργεία βαθμό, εκτός οργανικών θέσεων και αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση ενός μηνός από την προαγωγή τους.
  • Βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ: Το ζήτημα βρίσκονταν σε εκκρεμότητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση μεταξύ των προερχομένων στελεχών των 33ουκαι 34ουΣχολείων Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. με το 32ο που κατατάχθηκε το 1996.
  • Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό: Για τους βαθμοφόρους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που προέρχονται από τη Σχολή Δόκιμων Υπαξιωματικών και τους προερχόμενους από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας υπολογίζεται για λόγους υπηρεσιακής εξέλιξης ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.
  • Αλλαγή Δελτίων Ταυτότητας κατά τα πρότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εναρμονισθούμε με τις συμφωνίες και τα Δελτία Ταυτότητάς μας να αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα.
  • Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ) προκειμένου να υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζόμενο στο ταμείο.
  • Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στα Πειθαρχικά Συμβούλια με δικαίωμα ψήφου.
  • Μεταθέσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στο Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ περιλαμβάνονται και οι βασικές αρχές  των μεταθέσεων που θα αποτελέσουν τον κορμό που Προεδρικού Διατάγματος που θα ακολουθήσει .
  • Λιμενικά Τμήματα: Καταργείται η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους Λιμενάρχες να κάνουν τοποθετήσεις στα Λιμενικά Τμήματα τα οποία και εφεξής θα αποτελούν ξεχωριστό τόπο επιλογής μετάθεσης.

  • Άγιο Όρος: Μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο η Λιμενική Αρχή  Δάφνης (Άγιο Όρος).
Η Ομοσπονδία δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη με την αίσια έκβαση της ψήφισης του Νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα και εντός του μήνα Οκτώβρη μετά την συζήτηση την επόμενη βδομάδα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος και της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αποδεικνύοντας σε όλους όσους το προηγούμενο διάστημα υπέσκαπταν το έργο μας ή αμφέβαλαν για τη δυναμική μας, ότι η Ομοσπονδία εργαζόμενη μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες διεκδικεί και επιτυγχάνει πάντα υπέρ του συνόλου των συναδέλφων και όχι μόνο των ημετέρων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος       ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης
_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια