Τρία ευεργετικά οφέλη των συχνών ερωτικών επαφών για την υγεία μας!Οι συχνές ερωτικές επαφές μας προσφέρουν απόλαυση και μεγαλύτερη οικειότητα με τον/τη σύντροφό μας.

Πέρα, όμως, από αυτό το σεξ μας προσφέρει σημαντικά οφέλη και για την υγεία μας, καθώς αποτελεί  δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας. Έχει μάλιστα διάφορα... κρυφά, όπως τα χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, οφέλη για την υγεία μας.

Δείτε τρία από αυτά...

1. Δρα κατά των συχνών πονοκεφάλων

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο δρουν σαν φυσικά παυσίπονα και ανακουφίζουν από την κεφαλαλγία τάσης, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη χαλάρωση των τεντωμένων μυών, ανακουφίζοντας ακόμα και περιπτώσεις ήπιου μυϊκού πόνου στη μέση ή στον αυχένα.

2. Antistress

Tο σεξ αποτελεί ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.


3. Σεξ κατά του κρυολογήματος

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στις Η.Π.Α. έδειξε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.


Πηγή: baby.gr
_