Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θ. Παπαδάκης: Περιπολικά χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ - Πανελλαδικά ακινητοποίημένα τα μισά


O Θεόφιλος Παπαδάκης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ και μέλος του ΕΚΑ γράφει για την κατάσταση των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.


Η πολιτική του Μνημονίου έχει επιφέρει, δυστυχώς, πολλές αρνητικες επιπτώσεις γενικότερα στην ασφάλεια των πολιτών, καθώς και στους ίδιους τους Αστυνομικούς ως εργαζομένων στον Οργανισμό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Τα υπηρεσιακά οχήματα και μοτ/τες δεν έχουν περάσει ποτέ από τον υποχρεωτικό τεχνικο έλεγχο(ΚΤΕΟ) -ανά διετία-, όπως ρητά προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 11 του π.δ. 45/2008, ενώ εάν γίνει αυτό ειναι σίγουρο ότι πολλά από αυτά θα κριθούν ακατάλληλα!

 

Ο κύριος στόλος των περιπολικών έχει αγοραστεί πριν από την Ολυμπιάδα του 2004 και πολλά εξ αυτών έχουν διανύσει πάνω από 500.000 χιλιόμετρα και πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της προλήψης και της καταστολής του εγκλήματος της σύγχρονης εποχής του 2017!

 

Με αυτά τα οχήματα ο Αστυνομικός δεν μπορεί, πολλές φορές, να νιώθει ότι η Πολιτεία τον προστατεύει και τον διασφαλίζει στην καθημερινή εκτέλεση των υψηλών καθηκόντων του και έτσι απροστάτευτος Αστυνομικός συνεπάγεται ανασφαλής πολίτης, παρά βέβαια τις καθημερινές υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του συνόλου του Αστυνομικού προσωπικού που όπως αποδεικνύεται ξεπερνάει και τον ίδιο του τον εαυτό για την επίτευξη της αποστολής του.

 

Απαιτείται νέα πολιτική και αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας στην αγορά των υπηρεσιακών οχημάτων, ακόμα και με τη γνωστή εμπορική μέθοδο του Leasing, δημιουργία νέων υπηρεσιακών συνεργείων έστω σε κάθε Περιφέρεια ή ακόμα και σε κάθε Νομό της χώρας μας και βέβαια νέα αγορά οχημάτων και με ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια