Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ο ματσό άντρακλας δημοσιογράφος" και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ - Απαράδεκτο ανφέρ αστυνομικού


Το πρωί άκουσα τη δεύτερη εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ροτζιώκου στο ραδιόφωνο σε μια εκπομπή που μεταδιδόταν σε επανάληψη, γιατί σήμερα (σ.σ.προχθές) η ΕΣΗΕΑ απεργεί. Την
καλέσανε να μιλήσει για την οδική ασφάλεια. Παρατηρήσεις:

1. Οι τωρινοί εκπρόσωποι τύπου δεν έχουν καμία σχέση με τους αξιωματικούς των 90s και zeros που βγαίνανε και μιλάγανε με ξύλινο λόγο. Είναι πτυχιούχοι και πολυδιάστατοι άνθρωποι, ζούνε στο τώρα.

2. Ευχάριστη έκπληξη η εκπρόσωπος τύπου να μιλά για «δυστυχήματα και ατυχήματα» για να περιγράψει τη συνέπεια των τροχαίων συγκρούσεων. Μέχρι τώρα η ΕΛ.ΑΣ. μίλαγε κακώς μόνο για ατυχήματα. Η δικιά μου άποψη είναι πως η συνέπεια της τροχαίας σύγκρουσης θα έπρεπε να περιγράφεται ΜΟΝΟ ως δυστύχημα. Ατύχημα είναι κάτι που έγινε λόγω τύχης. Θεωρώ ότι ΟΛΕΣ οι τροχαίες συγκρούσεις οφείλονται άμεσα ή εμμέσως στον ανθρώπινο παράγοντα, οπότε η τύχη δεν παίζει κανένα ρόλο. Επίσης, όταν ακούει κανείς τη πιο σκληρή λέξη δυστύχημα, υποσυνείδητα του περνιέται πιο σωστό μήνυμα.
 

3. Από τη μέση της συνέντευξης και μετά ο δημοσιογράφος άρχισε να απευθύνεται στην εκπρόσωπο με το μικρό της όνομα και στον ενικό. Θα πει κανείς πως ίσως αυτό ήταν το ύφος του δημοσιογράφου, να μιλάει έτσι στους καλεσμένους της εκπομπής. Όμως, στη συνέχεια που έβγαλε στον αέρα οινοπαραγωγό από τη Νεμέα και εκπρόσωπο εταιρίας αυτοκινήτων δεν το έκανε αυτό. Τρία τινά ισχύουν για τη χρήση ενικού από τον παρουσιαστή: ή ένιωσε οικειότητα ή λόγω του ότι η κ. Ροτζιώκου είναι γυναίκα ή λόγω του ότι η κ. Ροτζιώκου είναι μικρή σχετικά σε ηλικία. Οποιαδήποτε και να ήταν η πρόθεσή του ο παρουσιαστής ήταν φάουλ. Η κ. Ροτζιώκου εκείνη την ώρα ήταν η εκπρόσωπος 50000 αστυνομικών. Και μεταξύ μας, αυτό που συνέβη είναι κάτι ενδιάμεσο στο δεύτερο και στο τρίτο. «Ο ματσό άντρακλας δημοσιογράφος που απευθύνεται στη μικρή και αδύνατη γυναίκα με δόση ανωτερότητας».
Καλό βράδυ.



Κείμενο κριτικής του Φωτεινού Παγιαύλα 

Σχολιο του bloko.gr: Το τελευταίο που θα περιμέναμε αό τον κ. Παγιαύλα, ήταν ένα σχόλιο με ρατσιστική διάθεση- πρόθεση. Ο "ματσό άντρακλας δημοσιογράφος" αποδίδεται κι αναταποκρίνεται ως χαρακτηρισμός στο ένα τοις τρισχιλίοις μέσα σ' ένα σύνολο εργαζόμενων στο χώρο του Τύπου με μισθούς υποτριπλάσιους από αυτόν του κ. Φωτεινού μας και χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη. Ειναι όμως ταυτόχρονα υποτιμητική και για την Ροτζιώκου, που κρίνεται έστω και διαδραστικά (μέσα από την πιθανολόγηση του τι ενδεχομένως και πως την έβλεπε- διαχειριζόταν ο ματσό άντρακλας δημοσιογράφος), καθώς έτσι αναιρεί όλα όσα θετικά της είχε προσάψει- αποδώσει προηγούμενως. Ήταν ένα σχόλιο που μας ξάφνιασε και δεν περίμεναμε τέτοιο αντίδραση από τον κ. Φωτεινό.

Σε ότι αφορά στον διαχωρισμό δυστύχημα με ατύχημα στην τροχαία, η διάκριση γίνεται με βάση το αποτέλεσμα του τροχαίου. Δυστύχημα όταν πρόκειται για θανατηφόρο, ατύχημα όταν υπάρχει τραυματισμός- οί ή υλικές βλάβες. Όπως ακριβώς διαχωρίζεται η ψυχική οδύνη, από την ήθική βλάβη.

Ανεπίτρεπτο ανφέρ κ. Παγιαύλα. 



_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια