Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Το Πανεπιστημιακό “άσυλο” καλύπτει και ξυλοδαρμούς ΑμεΑ;

«Τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, οι αφίσες επικήρυξης του καθηγητή κ. Συρίγου, η δράση εμπόρων ναρκωτικών στο ΑΠΘ και η επιστολή απόγνωσης των φοιτητών του, ο προπηλακισμός καθηγητών
στο πανεπιστήμιο Πατρών -για να αναφέρουμε τα πιο πρόσφατα γεγονότα- αποδεικνύουν ότι η κατάσταση έφθασε το μη παρέκει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το άσυλο της ανομίας, που ενισχύθηκε από την παρούσα κυβέρνηση, ώστε να διαιωνισθεί αυτή η αρρωστημένη κατάσταση. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί άμεσες λύσεις και όχι φληναφήματα του τύπου να λυθεί το πρόβλημα από το ‘‘ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα’’. Η ευθύνη για την ανακοπή της φασιστικής δράσης των τραμπούκων στα πανεπιστήμια ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση». Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτηση που απευθύνει προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.  
Αφορμή για την ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου στάθηκε η επίθεση που δέχθηκε εθελοντής ΑMEA στην ΑΣΟΕΕ, καλεσμένος ως ομιλητής σε εκδήλωση του διεθνούς εθελοντικού οργανισμού της AIESEC, από ομάδα γνωστών-αγνώστων τραμπούκων, που με χρήση βίας τον εξεδίωξαν από το χώρο του Πανεπιστημίου.

Βανδαλισμοί, βία και “επικηρύξεις” καθηγητών…
Ο κ. Χαρακόπουλος παραθέτει στην ερώτησή του και τμήμα της απάντησης του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Διομήδη Σπινέλλη, σε ανοιχτή επιστολή του κ. Απόστολου Δοξιάδη, όπου αναφέρει ότι «η αστυνομία ούτε έξω από το πανεπιστήμιο δεν τολμά να εμφανιστεί». Παράλληλα, περιγράφει ένα ζοφερό περιβάλλον τρόμου, που μόνον σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν παραπέμπει, κάνοντας λόγο για  σωματική βία και προπηλακισμούς εναντίον καθηγητών, βανδαλισμούς γραφείων  και εργαστηρίων, για «επικηρύξεις» με αφίσες στους τοίχους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι «οι επιθέσεις που δέχτηκε πρόσφατα ο συνάδελφος κ. Άγγελος Συρίγος είναι ο κανόνας για όποιον τολμήσει να αντιδράσει».
Στην ερώτησή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν:
Αν είναι σε γνώση τους οι καταγγελίες για βανδαλισμούς των γραφείων καθηγητών, οι ευθείες απειλές κατά της προσωπικής τους ασφάλειας και η ανεξέλεγκτη δράση ομάδων που ασκούν βία εντός των πανεπιστημίων και αν ναι, τι έχουν πράξει γι’ αυτό.
Πώς σκοπεύουν να προστατέψουν τους καθηγητές και τους φοιτητές από την δράση των τραμπούκων που δρουν εντός των Πανεπιστημίων.
Αν συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο δεν αποτελεί ευνοϊκό καθεστώς ανομίας και βίαιων ενεργειών εντός των χώρων των πανεπιστημίων.
Αν αληθεύει ότι η αστυνομία «δεν τολμά να εμφανιστεί» ούτε έξω από πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως η ΑΣΟΕΕ, αν αυτό συμβαίνει κατόπιν συγκεκριμένων εντολών κι αν ναι για ποιο λόγο.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια