Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μιχάλης Λώλης: Γιατί είμαι σήμερα ένας υπερήφανος Έλληνας


Αναδημοσιεύουμε κείμενο του Μιχάλη Λώλη από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: Η Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου είναι πλέον Νόμος του Κράτους. Σήμερα είμαι ένας
υπερήφανος Έλληνας. Η χώρα μου κάνει ένα ακόμα βήμα για την πρόοδο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Γιατί απλά νομοθετεί όσα ορίζουν πρώτα η φύση και η επιστήμη και ύστερα στέκεται κόντρα σε ένα αναχρονιστικό σύστημα αξιών που θέτει χιλιάδες ανθρώπους στο περιθώριο. 
Περί το 1% του πληθυσμού παρουσιάζουν τη λεγόμενη "διαταραχή ταυτότητας φύλου" η οποία οφείλεται σε βιολογικές αιτίες. Η ιατρική επιστήμη έχει αποδείξει τον τρόπο διαμόρφωσης του φύλου και τις προκαλούμενες διαταραχές τόσο κατά την εμβρυακή όσο παιδική ηλικία που οφείλονται καθαρά σε βιολογικούς παράγοντες με βάση γονιδιακά δεδομένα και ορμονικές επιδράσεις. Ακόμη αναφέρονται στην εγκεφαλική διαμόρφωση και λειτουργία σύμφωνα με την κοινωνική ταυτότητα φύλου και όχι το βιολογικό φύλο των Διεμφυλικών ή Τρανς ατόμων. Όποιος μελετήσει σχετικά τη βιβλιογραφία, εύλογα θα συμπεράνει ότι τα Διεμφυλικά άτομα δεν επέλεξαν αλλά γεννήθηκαν έτσι. 
Οι ψυχολόγοι και οι νευροψυχίατροι λένε πως η ταυτότητα φύλου, η αυτοαντίληψη δηλαδή του φύλου από το άτομο, πέρα από το βιολογικό φύλο, οριστικοποιείται περίπου στα 3 έτη.
Επί αιώνες οι άνθρωποι που ζούν σε αναντιστοιχία φύλου, δηλαδή το φύλο που τους αποδόθηκε κατά την γέννηση (βιολογικό φύλο) δεν αντιστοιχεί με το φύλο που αισθάνονται για τους παραπάνω λόγους, η κοινωνία τους θέτει στο περιθώριο, ως ανεξήγητο φαινόμενο καθώς δεν ακολουθούν την αναχρονιστική πια κατηγοριοποίηση άνδρας – γυναίκα που ίδια επιβάλει ως δεδομένο, ως το προνόμιο που είχε η πλειοψηφία της ετεροκανονικότητας και της καταπιεστικής πατριαρχίας. 
Πρέπει λοιπόν να κατανοήσουμε ότι αυτό το καθόλου αμελητέο 1% των συνανθρώπων μας δεν μπορεί να είναι πια στο περιθώριο. 
Ποια άποψη μπορεί να αντιπαρατεθεί με την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων. Με το Δικαίωμα τους να ζήσουν όπως όλοι μας. Κατανοήστε πια ότι δεν είναι θέμα απόψεων ή πλειοψηφίας αυτών που τις εκφράζουν. Ο νομοθέτης όφειλε να παραβλέψει την άγνοια και το σκοταδισμό των πολιτών. Επίσης τα δικαστήρια ήδη εξέδωσαν αποφάσεις που επέβαλλαν την ψήφιση του Νόμου, ο οποίος μάλιστα χρήζει περαιτέρω βελτίωσης και τροποποιήσεων. 
Πως τολμάτε να εκφράζεται με την άποψη σας και να στέκεστε απέναντι στη Ζωή, τη Φύση που δημιούργησε αυτούς τους ανθρώπους και επιτέλους έρχεται η Πολιτεία να θεσμοθετήσει και να αναγνωρίσει νομικά τη Κοινωνική Ταυτότητα Φύλου τους, που δεν τους αποδόθηκε ως τώρα και θέλουν χωρίς την επιβολή ψυχιατρικών και χειρουργικών μεθόδων, να αποκτήσουν ώστε να ζήσουν ισότιμα. Χωρίς να γνωρίζετε, χωρίς να ενημερωθείτε, χωρίς να ρωτήσετε και κυρίως χωρίς να έχετε διαβάσει τίποτα γύρω από το θέμα, ούτε καν το ίδιο το νομοσχέδιο, όπως κάνετε άλλωστε με οτιδήποτε καινούριο, στέκεστε απλά απέναντι επικαλούμενοι αυτά που πλέον είναι ξεπερασμένα, όπως είστε και όλοι εσείς. 
Ως Αστυνομικός έχω ζήσει αμέτρητες φορές την απαράδεκτη αντιμετώπιση, την ανεκδιήγητη συμπεριφορά και τα απεχθή βλέμματα πολιτών και δυστυχώς συναδέλφων σε ανθρώπους που τα έγγραφα τους δεν αποδίδουν την ύπαρξη τους, τη φύση τους, τη Ζωή τους. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της καθημερινότητας των Διεμφυλικών ανθρώπων.
Ποιος άλλος πέρα από την Επιστήμη μπορεί να ορίσει και να εξηγήσει τι συμβαίνει. Καμία εκκλησία και κάνεις συντηρητικός άνθρωπος, διότι όσοι διαφωνήσατε συμμαχήσατε με τους φασίστες, ρατσιστές και θιασώτες του Ναζισμού στην Ελλάδα, που πάντα είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη και πρόοδο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δε θα μπορέσει να τη σταματήσει. Είναι οι ίδιοι που στέκονται εμπόδιο σε κάθε αντίστοιχη εξέλιξη και πρόοδο, όπως με την θεσμοθετήσει για τα Δικαιώματα των μαύρων, την ισότητα και την ψήφο των γυναικών, την επιβεβλημένη απόθρησκευτικοποιήση του γάμου με τον Πολιτικό Γάμο και το Σύμφωνο Συμβίωσης, ακόμα και ατόμων του ίδιου φύλου.
Φίλες και φίλοι μου, αλλά και συνάδελφοι μου, όπως και τόσοι πολλοί Τρανς άνθρωποι σήμερα νιώθουν ότι η Ελλάδα είναι πιο φιλόξενη, αυτοί που έζησαν την έλλειψη φιλοξενίας λόγω άγνοιας και προκαταλήψεων. Συγχαρητήρια στα μέλη των ΛΟΑΔ οργανώσεων που στάθηκαν με αξιοπρέπεια και σήμερα νιώθουν δικαίωση. 
Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα νικούν το μίσος και την απέχθεια, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που γεννά ο Ρατσισμός των ανθρώπων που απλά η ζωή τους δεν άλλαξε και δε θα αλλάξει μετά τη ψήφιση του Νόμου για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου και θέλησαν απλά να σταθούν απέναντι από έλλειψη σεβασμού και ανθρωπιάς και να μας δείξουν ποιο είναι το μέλλον, όταν βλέπουμε σε αυτούς το παρελθόν.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια