Συγκέντρωση και πορεία υπέρ του Στράτου Δασκαρόλη (φωτογραφίες και βίντεο)

Είναι από τις ελάχιστες φορές για τα δεδομένα της Καλαμάτας που τόσα κόμματα, συλλογικότητες, ακόμα και αρχηγοί κομμάτων, έχουν εκφράσει συμπαράσταση σε κάποιον κρατούμενο. Μάλιστα,
χθες διοργάνωσαν σχετικά συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης (ακόμα και μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω από Αθήνα παρευρέθησαν).
Αυτό που τους ένωσε ήταν το αίτημα αποφυλάκισης του Στράτου Δασκαρόλη, στον οποίο επιβλήθηκε από το Πταισματοδικείο Καλαμάτας ποινή 42 ημερών για μη πληρωμή διοδίων. Ο ίδιος αποφάσισε να την εκτίσει, παρότι τα λεφτά που απαιτούνταν για την αποφυλάκισή του συγκεντρώθηκαν.
Χθες βράδυ, λοιπόν, λίγο μετά τις 7.30 ξεκίνησε πορεία, αφού είχε διαβαστεί μήνυμα του φυλακισμένου Στράτου Δασκαρόλη, όπου δήλωνε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του. Κεντρικό σύνθημα ήταν «Λευτεριά στον Στράτο». Όταν, δε, η πορεία έφθασε στη διασταύρωση των οδών Αριστομένους και Β. Γεωργίου, αντιπροσωπεία της ανέβηκε στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και επέδωσε ψήφισμα, ενώ κατηγόρησε τους παριστάμενους εκεί ότι αθέτησαν υποσχέσεις για κατάργηση των διοδίων. Κατόπιν η πορεία συνεχίστηκε σε δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.
Π.Μπ. 

Με κλήση από την Tροχαία και χωρίς να πληρώσει καθόλου διόδια έφθασε στην Καλαμάτα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Την απόφασή της, στηρίζοντας τον Στράτο Δασκαρόλη, να μην πληρώσει τα διόδια της διαδρομής Αθήνα – Καλαμάτα, έκανε γνωστή η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της χθες λίγο πριν από την πορεία συμπαράστασης στο 47χρονο που εκτίει ποινή φυλάκισης.
Όπως έκανε γνωστό η πρώην πρόεδρος της Βουλής, η Τροχαία τη σταμάτησε, κάτι που η ίδια θεώρησε «στημένο», αλλά τόνισε ότι καθώς ήρθε να συμπαρασταθεί σ’ έναν Έλληνα που διεκδικεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στη χώρα του, δεν πρόκειται να τη σταματήσει κανένα πρόστιμο και κανένα ανάλογο μέτρο.
Επίσης, ανέφερε ότι θεωρεί άδικη τη φυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη, τον στηρίζει και θα τον στηρίζει.

πηγή: tharrosnews
_