Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνέχεια στη συνδικαλιστική κόντρα των Σερρών

Δημοσιεύουμε κείμενο της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Σερρών της Ε.Α.Υ. Σερρών, ως απάντηση στο από 18-10-2017 δημοσίευμα του  Ε.Κ.Α. Σερρών: Προ λίγων ημερών
αναγνώσαμε στο διαδίκτυο ένα παραληρητικό και απαξιωτικό λιβελογράφημα του νεόκοπου μορφώματος, αυτοαποκαλούμενου ως ΕΚΑ Σερρών, κείμενο του οποίου η σύνταξη και ορθογραφία ομοιάζει με έκθεση ‘’σκέφτομαι και γράφω’’ μαθητή της Α’ τάξης δημοτικού σχολείου,  με το οποίο εξαπολύονται μύδροι εναντίον της Ε.Α.Υ. Σερρών και αποκρύπτονται εσκεμμένα τα πραγματικά περιστατικά.
       Ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές και υπακούοντας πιστά τις νουθεσίες των υποκινητών και μεντόρων τους, όντας πειθήνια όργανα τους και επιδιώκοντας την πόλωση και  αποστροφή των συναδέλφων μας από το συνδικαλιστικό κίνημα, δημαγωγούν ψευτοσυνδικαλιζόμενοι μέσω facebook και λαϊκίζουν επιδιώκοντας τους μοναδικούς και απώτερους σκοπούς τους: την αυτοπροβολή και τον αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
      Μη έχοντας καταθέσει ούτε μία δική τους πρόταση έως τώρα, στα δυόμισι χρόνια θητείας του παρόντος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ρόλος τους έγκειται στο  διερευνούν κουτοπόνηρα τις προτάσεις και ενέργειες της Ε.Α.Υ. Σερρών, επιδεικνύοντας την ανυπαρξία τους.
      Όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, καθώς το συνηθίζουν και αρέσκονται μόνο σε αυτό, επιτίθενται κατά του αντιπροσώπου και αναπληρωματικού αντιπροσώπου του Συμβουλίου Μεταθέσεων και του προεδρείου της Ε.Α.Υ. Σερρών, οικειοποιούμενοι τις πρωτοβουλίες και προτάσεις της πλειοψηφούσας παράταξης, καθώς από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Υ. Σερρών πληροφορήθηκαν ότι τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία δικαιούνται να λάβουν αντίγραφα των πρακτικών τους συμβουλίου μεταθέσεων, γεγονός που έως τότε το αγνοούσαν.  Αποκρύπτουν εντέχνως ότι το Συμβούλιο μεταθέσεων της Δ.Α. Σερρών έλαβε τρείς (3) αναβολές έως ότου πραγματοποιηθεί στις 26-07-2017, ημερομηνία κατά την οποία ο τακτικός αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ. Σερρών έλειπε σε κανονικά άδεια για οικογενειακές διακοπές με αεροπορικά εισιτήρια που έκλεισε στις αρχές Ιουλίου, καθώς το συμβούλιο μεταθέσεων ήταν να πραγματοποιηθεί στις 10-07-2017.  Άλλωστε, για το λόγο αυτό το καταστατικό προβλέπει και τη θέση του αναπληρωματικού αντιπροσώπου στο συμβούλιο μεταθέσεων.
       Μη έχοντας λάβει ακόμη τα αντίγραφα των πρακτικών του Συμβουλίου μεταθέσεων και αγνοώντας προφανώς το καταστατικό της Ένωσης μας, κάνουν λόγο για αποπομπή του αναπληρωτή εκπροσώπου, παραμερίζοντας και αγνοώντας τις δημοκρατικές και νομότυπες καταστατικές διαδικασίες.
       Σας αφήνουμε στην ανυπαρξία σας και αναμένουμε τα αντίγραφα των πρακτικών προκειμένου αποφασιστούν δημοκρατικά οι επόμενες ενέργειες την Ε.Α.Υ. Σερρών.
        Δυστυχώς για αυτούς τα γραπτά μένουν και τα πεπραγμένα καθώς και οι ενέργειες μας προς όφελος των συναδέλφων μας βρίσκονται αποτυπωμένες στο αρχείο της Ένωσης μας για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.
    Επιπροσθέτως, επειδή εμείς ενστερνιζόμαστε και υπηρετούμε τον υγιή συνδικαλισμό, όσο αυτοί από την άνεση του καναπέ τους ασχολούνταν με τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο, το Προεδρείο της Ένωσης βρισκόταν στη δομή προσφύγων Σερρών, συμπαραστεκόμενοι έως τα χαράματα στους συναδέλφους μας που εκτάκτως κλήθηκαν να λάβουν μέτρα τάξης και ασφάλειας,  παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Σερρών, για πιθανή αποτροπή επεισοδίων με την έλευση προσφύγων από δομές νησιών του Βορείου Αιγαίου.
    Παραμείνετε εσείς προσυλωμένοι σε αυτό που ξέρετε καλύτερα: Να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα!!!!
     Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στα ιδανικά του συνδικαλιστικού κινήματος και την προάσπιση των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

     Υ.Γ.: Αναμένουμε την απόδειξη πληρωμής του ξενοδοχείου από τα μέλη του Δ.Σ. της Έ.Α.Υ. Σερρών του Ε.Κ.Α. Σερρών, οι οποίοι δεν είναι αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και οι οποίοι διέμειναν στο ξενοδοχείο που έλαβε χώρα το συνέδριο. Σε άλλη περίπτωση, θα προκληθούν και θα προσκληθούν οι ίδιοι να παραιτηθούν για λόγους ευθιξίας, αν ενστερνίζονται την νομιμότητα και διαφάνεια για την οποία επαίρονται.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια