Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία σοκ! Αποσπούν αξιωματικούς επειδή εκτελούν το καθήκον τους!!!

Στη φόρμα επικοινωνίας του bloko.gr λάβαμε χθες και δημοσιοποιούμε την καταγγελία που ακολουθεί. Όπως θα διαβάσετε, ο αξιωματικός που όπως αναφέρεται πήρε
αιφνιδιαστικά φύλλο μετακίνησης από την υπηρεσία του, έκανε αλκοτέστ σε πολίτη που "τυγχάνει" να είναι φίλος ανώτερου του. Διερευνώντας την υπόθεση πριν από τη δημοσιοποίηση, ενημερωθήκαμε απο πηγές του bloko.gr, ότι κάτι παρόμοιο συνέβη και στο παρελθόν, με παράβαση που επισημάνθηκε στον ίδιο πολίτη και με ... διαμεσολάβηση του ίδιου αξιωματικού. Λέτε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Απο τα μέχρι τώρα πληροφοριακά δεδομένα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αλήθεια βρίσκεται με την πλευρά των αστυνομικών που δημοσιοποίησαν την καταγγελία. Το bloko.gr ωστόσο, για λογους δεοντολογίας θα επανέλθει στο ζήτημα, μετά από την αναζήτηση νέων στοιχείων και πληροφοριών γιατί η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και αντιστρατεύεται στο πνεύμα και της ισονομίας και της καλής- απροσκοπτης λειτουργίας των αστυνομικών υπαλλήλων.

Διαβάστε το κείμενο της καταγγελίας 


"Είμαι Αστυνομικός και υπηρετώ σε τμήμα της Λευκάδας. Πήρα την απόφαση να σας γράψω για αδιανόητα πράγματα που συμβαίνουν στο νησί μας. Στην Ο.Ε.Π.Τ.Α. είναι επικεφαλής αξιωματικός με το βαθμό του Υ/Α΄ που μέχρι χθες υπηρετούσε στο Τ.Τ. Λευκάδας. Την 07-08/10/2017 εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και περί ώρα 03:52 της 08/10/2017, σε γενόμενο αστυνομικό-τροχονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε νόμιμα και ως προβλέπεται από το Ν.2696/99 "Περί Κ.Ο.Κ.",σε οδηγό οχήματος, αυτός βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ τέτοια, που έπρεπε να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με το άρθρο 42 του ανωτέρω Νόμου, πράγμα και το οποίο έπραξε.
Ο παραβάτης οδηγός τυγχάνει να είναι φίλος αξιωματικού που υπηρετεί στο επιτελείο της Δ.Α. Λευκάδας. Με τη λήξη της Υπηρεσίας της ομάδας και ενώ ο αξιωματικός διένυε την Ημερήσια Ανάπαυσή του, που είχε χορηγηθεί την 09/10/2017, έλαβε γνώση από την Υπηρεσία του, την 11:00 ώρα, ότι έχει διαταχθεί απόσπασή του, για "υπηρεσιακούς λόγους" στο Α.Τ. Λευκάδας με χορήγηση φύλλου πορείας την 11/10/2017. Με δεδομένο ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε προκύψει κάποιο υπηρεσιακό ζήτημα, ούτε είχε ενημερωθεί σχετικά, φρονώ ότι η εν λόγω απόσπασή του, διατάχθηκε καθαρά για προσωπικούς λόγους και εξ αιτίας του γεγονότος που προαναφέρω. Δηλαδή "τιμωρείται" με απόσπαση γιατί έκανε το καθήκον του".

Με εκτίμηση,

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια