Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βίντεο: Η στιγμή που ο τρομοκράτης παρασύρει και μαχαιρώνει αστυνομικό στον Καναδά


Σοκ προκαλεί το βίντεο απο τη στιγμή της επίθεσης ενός τρομοκράτη σε βάρος αστυνομικού έξω από γήπεδο στο Έντμοντον του Καναδά. Στο βίντεο φαίνεται ένα λευκό αυτοκίνητο να πέφτει πάνω στον αστυνομικό και να τον σηκώνει κυριολεκτικά στον αέρα.
Στη συνέχεια ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, βγαίνει από το αυτοκίνητο και κρατώντας ένα μαχαίρι χτυπάει επανειλλημένως τον εξουδετερωμένο και τραυματισμένο αστυνομικό. 

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με τον δράστη να είναι ηλικίας περίπου 30 ετών.
Στη συνέχεια ο δράστης χρησιμοποιώντας ένα φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 4 πολίτες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά των πολιτών βρέθηκε μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους.
 
Η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» το περιστατικό, καθώς όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση. «Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.

Η επίθεση είχε πολλά κοινά στοιχεία με το πολύνεκρο περιστατικό στον πεζόδρομο Las Ramblas στη Βαρκελώνη, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 15 άτομα και δεκάδες άλλοι άνθρωποι είχαν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το λευκό φορτηγό πέρασε με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα, χτύπησε -όχι σοβαρά- δύο πεζούς και αμέσως μετά έπεσε πάνω στο όχημα της αστυνομίας, ενώ θεωρεί πως έπεσαν και πυροβολισμοί. «Το φορτηγό έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, ίσως και με 80 χιλιόμετρα σε έναν πολύ στενό και γεμάτο κόσμο δρόμο».

protothema.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια