Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έχεις κάνει αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου; Κι όμως, θα έπρεπε!


Η καθημερινότητα και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μας κάνουν πολλές φορές να σκεφτόμαστε τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας και τι τελικά κάνουμε.

Ίσως κάποιες φορές να είναι εύκολη η απάντηση και πιθανώς να ξέρουμε όντως τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είναι, όμως, μερικοί άνθρωποι που ταλαιπωρούνται χρόνια με αυτό το ερώτημα.

Για εσένα, λοιπόν, που είτε δεν ξέρεις, είτε δεν είσαι και απόλυτα σίγουρος, υπάρχουν 7 σοβαρές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, προκειμένου να βρεις τι είναι αυτό που αποζητάς. Απάντησε τες μια προς μια και θα βρεις αυτό που πραγματικά σε ολοκληρώνει.

Τι είναι αυτό που με κάνει να παθιάζομαι;

Το πρώτο βήμα είναι να βρεις αυτό που πραγματικά σε γεμίζει όταν το κάνεις. Είναι εκείνο που δεν θα το σκέφτεσαι σαν δουλειά, αλλά σαν προσωπική ευχαρίστηση. Είναι η ζωγραφική, η συγγραφή, το χρηματιστήριο; Κάνε μια λίστα από όλα εκείνα που σου αρέσουν και έπειτα ξεκίνα να αποκλείεις ένα, ένα μέχρι να βρεις εκείνο που πραγματικά σε κάνει να παθιάζεσαι.

Ποια είναι τα πιο μεγάλα μου επιτεύγματα μέχρι στιγμής;

Σκέψου πράγματα που έχεις επιτύχει στο παρελθόν και θυμήσου το συναίσθημα. Πώς σε έκανε να νιώσεις; Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην επιτυχία; Δοκίμασε να ξανανιώσεις αυτό το συναίσθημα. Ήταν αυτό κάποιος αγώνας στο τρέξιμο που το προκάλεσε; Ξεκίνα το τρέξιμο, δες πώς θα σε κάνει να νιώσεις. Αν δεις ότι σε γεμίζει, συνέχισέ το και εξέλιξέ το. Σκέψου μήπως να γίνεις προπονητής, παράλληλα με τον πρωταθλητισμό.

Αν δεν υπήρχε κανένα όριο στη ζωή μου, τι θα ήθελα να κάνω και τι θα ήθελα να έχω;

Δεν υπάρχουν όρια, δεν υπάρχουν κανόνες. Μπορείς να δοκιμάσεις, να κάνεις και να έχεις τα πάντα. Τι θα ήθελες να έχεις; Τι θα ήθελες να κάνεις; Μπορεί στην αρχή να σου έρχονται τα πάντα σαν ιδέες, αλλά ξεχώρισε μέσα από όλον αυτό το χείμαρρο, όσα πραγματικά θα ήθελες να έχεις και να κάνεις. Ίσως έτσι σε βοηθήσει να δεις και ποιοι είναι τελικά οι στόχοι σου.


Τι στόχους έχω;

Προεκτείνοντας το παραπάνω φτάνουμε και στην ερώτηση «τελικά ποιοι είναι οι στόχοι μου;». Για να μπορέσεις να κάνεις αυτήν την ερώτηση ακόμα πιο εύκολη στην απάντησή της, σπάσε την σε 3 υπό-ερωτήματα. Πρώτον, ποιοι είναι οι στόχοι σου ως προς την υγεία σου; Δεύτερον, ποιοι είναι εκείνοι που αφορούν την καριέρα σου; Τρίτον, ποιοι είναι οι στόχοι σου όσον αφορά την οικογένεια; Απάντησε σε αυτά τα τρία και έχεις βάλει ήδη ένα μπούσουλα.

Ποιον θαυμάζω περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο;

Όλοι έχουμε ανθρώπους που θαυμάζουμε και ακολουθούμε σε κάθε βήμα τους. Μελέτησε το άτομο που θαυμάζεις περισσότερο. Τι είναι αυτό που τον ώθησε στην επιτυχία; Ποιες είναι οι αρχές του; Τι είναι αυτό που θαυμάζεις πάνω του; Βρες όλα τα θετικά χαρακτηριστικά και μελέτησέ τα. Μην προσπαθήσεις να τον αντιγράψεις, γιατί σίγουρα θα αποτύχεις. Προσπάθησε να αφομοιώσεις όλα τα θετικά χαρακτηριστικά και έπειτα να τα εφαρμόσεις με τον τρόπο σου στη δική σου ζωή.

Τι ΔΕΝ μου αρέσει να κάνω;

Πέτα ό,τι δεν σου αρέσει να κάνεις. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Το όλο θέμα είναι να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν σαν άνθρωπο και νιώθεις ότι όντως κάτι κάνεις με τη ζωή σου παραγωγικό. Η καταπίεση, το ζόρι και τα νεύρα από κάτι που κάνεις και δεν σου αρέσει δεν χρειάζονται. Άφησέ τα στην άκρη όλα όσα δεν σου αρέσουν και ξεκίνα να ασχολείσαι με εκείνα που σου αρέσουν.

Πόσο σκληρά είμαι διατεθειμένος να δουλέψω για να πετύχω αυτό που θέλω;

Τώρα βρήκες τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις γι’ αυτό; Είσαι έτοιμος να ρισκάρεις; Να παλέψεις, να αφιερώσεις προσωπικό χρόνο και να δουλέψεις σκληρά για να το πετύχεις; Ή στη μέση της διαδρομής θα τα παρατήσεις και θα αποσυρθείς στη μουντή, απλή ζωούλα σου; Αν είναι να κάνεις αυτό, τότε απλά δεν έχεις βρει αυτό που πραγματικά θέλεις και αγαπάς. Οπότε ξεκίνα από την αρχή τις ερωτήσεις και δώσε μεγάλη βάση στα θέλω σου!


Πηγή: the-man.gr
_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια