«Θωρακίστε» τους ώμους σας με αυτές τις ασκήσεις!Οι ώμοι μας πολλές φορές καταπονούνται και είναι αυτοί που δεν προσέχουμε καθόλου.

Εκτός από τις κλασικές πιέσεις, τις απαγωγές και τις εκτάσεις, υπάρχουν ασκήσεις που θα σας προσφέρουν δύναμη και υγεία της πιο κινητής άρθρωσης στο σώμα.

Και αυτό γιατί, ένα σωρό μύες ευθύνονται για ένα υγιή και λειτουργικό ώμο, έτσι οι παρακάτω ασκήσεις οφείλουν να μπουν σε καθημερινή βάση στο ασκησιολόγιό σας ή μέρα παρά μέρα.

Δείτε τις βασικότερες ασκήσεις/κινήσεις για να θωρακίσετε τους ώμους σας.

Wall Clocks

Εξαιρετική άσκηση για σταθεροποίηση, στην οποία επιστρατεύονται οι στροφείς ώμου και οι σταθεροποιητές της ωμοπλάτης. Για επιπλέον δυσκολία, μπορείτε να προσθέσετε και λάστιχο.


Εκτελείτε 3 σετ των 5 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά.

W

Εύκολη άσκηση που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε, αρκεί να έχετε μαζί σας ένα λάστιχο. Προσοχή, κρατήστε τους αγκώνες κλειστούς σε όλη την κίνηση.


Εκτελείτε 3 σετ των 15 επαναλήψεων

«Κλεισίματα» ωμοπλατών

Η συχνή εκτέλεση αυτής της άσκησης θα κρατήσει τους ώμους σας υγιείς, ιδιαίτερα αν έχετε αδυναμία στους μύες που βρίσκονται στη μέση της πλάτης, δηλαδή τους ρομβοειδείς και τους μέσους τραπεζοειδείς. Η βράχυνση («κόντυμα») των μυών του στήθους από λάθος στάση θέτει αυτούς τους μύες σε μηχανικό μειονέκτημα, καθιστώντας δύσκολη την ενεργοποίησή τους. Η ενδυνάμωση των μυών αυτών με τη συγκεκριμένη κίνηση βοηθά το σώμα να τους «ξυπνήσει».


Κάντε 3 σετ των 10 συσπάσεων

Ισομετρική σύσπαση έσω/έξω στροφέων

Η ενδυνάμωση των στροφέων του ώμου (έσω και έξω) είναι μείζονος σημασίας για την υγεία της άρθρωσης. Με τη συγκεκριμένη άσκηση τούς γυμνάζετε αποτελεσματικά, προλαμβάνοντας τους τραυματισμούς λόγω αδυναμίας.
Κωπηλατική με λάστιχο/τροχαλία

Η «κλασσική» γυμναστηριακή άσκηση είναι απαραίτητη (και) για την υγεία των ώμων. Χρησιμοποιήστε ένα λάστιχο ή μια τροχαλία και κατά την έλξη ενώστε τις ωμοπλάτες σας, χωρίς να ανασηκώσετε τους ώμους προς τα αυτιά.


Εκτελείτε 3 σετ των 12 επαναλήψεων κάθε δεύτερη μέρα

Wall Slides

Σούπερ άσκηση για την ενδυνάμωση του κάτω μέρους του τραπεζοειδή. Άτομα που ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στους ώμους έχουν συνήθως υπερβολική δραστηριότητα στον άνω τραπεζοειδή μυ και όχι τόσο στον κάτω. Η άσκηση αυτή εξισορροπεί τα πράγματα. Και πάλι, προσέξτε να μην σφίγγετε τον αυχένα κατά την εκτέλεσή της.


Κάντε 3 σετ των 12 επαναλήψεων

Πηγή: in2life.gr
_