Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Μπράβο σας κ. αρχηγέ της ΕΛΑΣ για τις ηθικές αμοιβές και τον επανέλεγχο των γραπτών"

Από αναγνώστη αστυνομικό λάβαμε στη φόρμα επικοινωνίας του bloko.gr το ακολουθο κείμενο.

Στο πρόσφατο συνέδριο της Π.Ο.Α.Σ.Υ., ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απέδειξε για
άλλη μια φορά ότι η θητεία του θα αποτελέσει ένα κομβικό σημείο για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας .

Παλεύοντας με τα ιδιά όπλα, ίσος και λιγότερα από πολλούς προκάτοχους του [ λόγο της κοινωνικοοικονομικής κρίσης της χωράς ] αφουγκράζεται το σώμα και στενευμένα σπάει ταμπού και δυσλειτουργίες ετών .

Ο κύριος Αρχηγός για πολλοστή φορά στοχεύει στην  αξιοκρατία της ευνομία  και τελικώς στην ανύψωση του ηθικού του προσωπικού επιλύοντας θεσμικού τύπου ζητήματα. Σε ένα περιβάλλον που τα χρήματα είναι δυσεύρετα για υποδομές, δείχνει να εχει αντιληφθεί ότι η μεγαλύτερη υποδομή για ένα ένστολο σώμα είναι το ηθικό του προσωπικού του.
Μετα και τις τελευταίες διαταγές για την ορθή  διαδικασία απονομής των ηθικών αμοιβών μέσω των διενεργουμένων ΕΔΕ από αξιωματικούς του σώματος για την επιβράβευση εξαίρετων πράξεων αστυνομικών. Εξήγγειλε την κατάργηση της διαδικασίας απαγόρευσης επανελέγχου των γραπτών στις εξετάσεις του σώματος. Με μια τόσο απλή εξαγγελία για κατι το αυτονόητο ο κ. Αρχηγός σπάει την αδιαφάνεια την αναξιοκρατία τους αστικούς μύθους γύρω από αυτή την απαγόρευση που τόσα χρόνια δηλητηρίαζαν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ και κάνεις δεν είχε την τόλμη η την διάθεση να σταματήσει.

 Τέτοια θεσμικού τύπου ζητήματα εκκρεμούν  ακόμα όπως για παράδειγμα ο εξ ορθολογισμός του βαθμολογίου το ζήτημα των ανθυπαστυνόμων , η θέση των πτυχιούχων αστυνομικών στο σώμα , η αναβάθμιση των σχολών της αστυνομίας κ.α.
 Το σώμα χρειάζεται πολλά, αλλά πρώτα από όλα χρειάζεται ηγήτορες που θα εμπεδώσουν την διαφάνεια και την αξιοκρατία και θα ανυψώσουν το ηθικό .

Με εκτίμηση,

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια