Πού υπάρχουν τα περισσότερα μικρόβια σε ένα εστιατόριο; Μην βάλετε στοίχημα! Δεν είναι η τουαλέτα στην πρώτη θέση!


Υποδυόμενη την απλή πελάτισσα, η ανταποκρίτρια του ABC News, Elisabeth Leamy, επισκέφτηκε 10 διαφορετικά εστιατόρια σε τρεις διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Πήρε δείγματα από 10 επιφάνειες που συνήθως έρχεστε σε επαφή, όταν πάτε σε ένα εστιατόριο. Στη συνέχεια, ο δρ. Philip Tierno και η ομάδα του στο εργαστήριο του Τμήματος Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης εξέτασαν τα δείγματα.

Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν...

10. Λαβίδες σερβιρίσματος σε self-service salad bar

Οι λαβίδες δεν ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά, όπως σχολιάζει η δημοσιογράφος, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι Αμερικανοί δεν τρώνε πολλές σαλάτες!

9. Τα μπουκάλια με κέτσαπ

8. Βρύσες στους νιπτήρες της τουαλέτας

7. Πόμολα στις πόρτες στις τουαλέτες

6. Η περίμετρος του στομίου στα ποτήρια

Η κρυφή κάμερα της εκπομπής του ABC έδειξε ότι πολλοί σερβιτόροι κρατούν τα ποτήρια από το πάνω μέρος, δηλαδή από εκεί που ακουμπάμε τα χείλη μας για να πιούμε. Αυτό μεταφέρει τα μικρόβια από τα χέρια τους, στο στόμα μας. Ο έλεγχος αποκάλυψε πολλαπλά βακτήρια, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδεδεμένου με τη φυματίωση.

5. Τραπέζια

Η δημοσιογράφος και η ομάδα της παρουσίασε φωτογραφίες γονιών να αλλάζουν πάνα στα παιδιά τους πάνω στο τραπέζι! Απορούμε αλήθεια γιατί είναι σε αυτή τη θέση;

4. Αλατιέρες

Χρησιμοποιούνται συχνά, αλλά σπάνια καθαρίζονται...

3. Φέτες λεμονιού (από εκείνες που βάζουν σε αναψυκτικά και σε ποτήρια με νερό)

Κι όμως, στην επιφάνεια των λεμονιών βρέθηκαν κατά κόρον μικρόβια από... ανθρώπινα περιττώματα! Πώς γίνεται αυτό; Οι κρυφές κάμερες έδειξαν ότι πολλοί εργαζόμενοι στα εστιατόρια πιάνουν τα λεμόνια με γυμνά χέρια. Εάν δεν έχουν πλύνει τα χέρια τους καλά μετά τη χρήση του μπάνιου, τα μικρόβια εξαπλώνονται.

2. Μενού

Βακτηρίδια που προκαλούν σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο βρέθηκαν στα μενού με τα φαγητά που σερβίρει ένα εστιατόριο.

1. Καθίσματα

Το 70% των καθισμάτων που εξετάστηκαν, είχαν βλαβερά μικρόβια. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 17 διαφορετικά είδη μικροβίων, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του Ε. Coli. Γιατί; Επειδή όλοι οι πελάτες κάθονται πάνω τους και τα περισσότερα εστιατόρια δεν σκέφτονται να τα καθαρίζουν.


Πηγές: abcnews.go.com, iatropedia.gr
_