Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναγνωρίστηκε ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης - Που παραπέμπει το τατουάζ αναζητούμενου ατόμου και τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Στο πρόσωπο ενός άνδρα, ομογενή από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης φέρεται απόπληροφορίες του bloko.gr πως αναγνώρισε τον έναν από τους
δράστες της σε βάρος τους αιματηρής επίθεσης ένα από τα θύματα.

Στις καταθέσεις τους τα τρία θυματα της άγριας επίθεσης, έκαναν λόγο για έναν δράστη ο οποίος είχε "χτυπημένο" στο χέρι ένα τατουάζ και από την περιγραφή που έδωσαν, προέκυψε ότι αναφέρθηκαν σε μαιανδρικό σχήμα, γεγονός πουν παραπέμπει σε σύμβολα ακροδεξιών έως και νεοναζιστικών οργανώσεων.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας δυτικής Αττικής, που πραγματοποιούν τις έρευνες συνεπικουρούμενοι από συναδέλφους τους της ρατσιστικής βίας, πέρα από τα διαφαινόμενα και εν πολλοίς νοσηρής ρατσιστικής φύσης κίνητρα, εκτιμούν ότι η επίθεση είχε ως επιπλέον κίνητρο τις χαμηλές τιμές που ζητούν οι Πακιστανοί εργάτες για απασχόληση στα θερμοκήπια της περιοχής, με αποτέλεσμα των αποκλεισμό των υπόλοιπων κοινοτήτων ή ομάδων από τους γαιοκτήμονες εργοδότες.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, "Η πενταμελής ομάδα των φασιστών επιτέθηκε με σιδηρογροθιές κατά δύο μεταναστών εργατών την ωρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν. Οι τρεις κύκλωσα τον Ασφάκ Μαχμούντ και άρχισαν να του καταφέρνουν δολοφονικά χτυπήματα στο πρόσωπο ενώ οι άλλοι δύο πλησίασαν τον Βακάς Χουσείν.
Οι δράστες είναι γνωστοί στα θύματα. Στις διαδηλώσεις στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά το περασμένο Μάη και Ιούνη είχαν παρουσία μαζί μετά φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν στους μετανάστες και τους αντιφασίστες. Γυρνούσαν διαρκώς με ποδήλατα στο χώρο. Μετά τα γεγονότα, οι ίδιοι πήγαν στο χώρο εργασίας και φωτογράφιζαν τους μετανάστες εργάτες για να τους τρομοκρατήσουν. Όπως φαίνεται δεν έμειναν στις απειλές αλλά προχώρησαν σε επιθέσεις. Την ώρα της επίθεσης όπως και στις προηγούμενες ρατσιστικές επιθέσεις έβριζαν φωνάζοντας «Βρώμικοι Πακιστανοί. Που θα τρέξετε για να φύγετε τώρα;»



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια