Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί ο Ρατσισμός δεν είναι άποψη είναι Έγκλημα - Κείμενο αστυνομικού

Υπάρχει ένας κύκλος ξέρετε, αυτός της Ρατσιστικής Βίας ή πιο απλά του Ρατσισμού και του Μίσους:
- Ο κύκλος ανοίγει με το Λόγο, κυρίως το Δημόσιο. Ξέρετε ο Λόγος είναι η λογική, η
σκέψη, μιλάμε όπως σκεφτόμαστε. Ο λόγος λοιπόν μέσα από τις λέξεις γίνεται εργαλείο έκφρασης της σκέψης, εν προκειμένω γίνεται όπλο κακοποίησης των ανθρώπων (αράπης, γύφτος, πούστης, τραβέλι, μουγκός, ανίκανος, άνανδρος, θηλυπρεπής κ.α.). Χιλιάδες κακοποιητικές λέξεις και εκφράσεις στο καθημερινό μας Λόγο, δυστυχώς ακόμα και στο Δημόσιο Λόγο.
- Ο κακοποιητικός Λόγος αναπαράγει τα Στερεότυπα, τα λόγια εκείνα και οι λέξεις που περνούν από σύντομες διαδρομές του μυαλού και όχι μέσα από το δύσκολο δρόμο της κριτικής σκέψης και διαμορφώνουν αντιλήψεις που έχουν παγιωθεί στην κοινωνία και δεν λαμβάνουν υπόψη τους την επιστημονική γνώση και χρησιμεύουν για να κρίνουν και να αξιολογήσουν τους ανθρώπους με βάση μια εκ των προτέρων καθορισμένη παράλογη και άκριτη στάση, χωρίς τη σπατάλη σκέψης. Όπως ότι ο άνδρας είναι πιο θαρραλέος και η γυναίκα αδύναμη, ότι ο μαύρος είναι κατώτερος, ο μουσουλμάνος επικίνδυνος, ο ομοφυλόφιλος είναι σαν γυναίκα και ο τρανς ανώμαλος, ο ανάπηρος είναι βάρος και πόσες ακόμα ανόητες στερεοτυπικές αντιλήψεις.
- Τα στερεότυπα δημιουργούν Προκαταλήψεις, δηλαδή εσφαλμένες στέρεες πεποιθήσεις που δεν βασίζονται σε λογικά επιχειρήματα προς τα οποία μάλιστα αντιπαρατίθεται ανυποχώρητα. Έτσι μια εσφαλμένη άποψη ή ένα σύνολο απόψεων ή ακόμα και μια ολόκληρη θεωρία η οποία έχει σχηματισθεί κατά έναν μη επιστημονικό τρόπο κοινώς αποδεκτό και περιλαμβάνει συναισθήματα όπως το μίσος και η απέχθεια. Όπως οι διάφορες θεωρίες συνομωσίας που υποκαθιστούν την επιστημονική έρευνα και γνώση, όπως ότι ο Ρομά είναι φύσει εγκληματίας, ότι ο ομοφυλόφιλος το επέλεξε και κάνει μόνο σεξ, οι εβραίοι επιβάλλονται οικονομικά, η επικίνδυνη παγκοσμιοποίηση με τη νέα τάξη πραγμάτων κ.α..
- Οι προκαταλήψεις όμως θέτουν ανθρώπους στο περιθώριο και δημιουργούν σχέσεις ανωτερότητας – κατωτερότητας και έτσι γεννάται δυστυχώς το φαινόμενο του Ρατσισμού, η αντίληψη δηλαδή ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διακρίνονται ως κατώτεροι με βάση των χαρακτηριστικών όπως η φυλή, το χρώμα, η εθνικότητα, η θρησκεία, το φύλο, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα φύλου και η αναπηρία.
- Όταν όλα τα παραπάνω καταλήγουν με αλληλουχία στην εξωτερίκευση τους, με συμπεριφορές όπως της διάπραξης οποιουδήποτε εγκλήματος (απειλές, εξύβρισεις, σωματικές βλάβες, ακόμα και ανθρωποκτονίες κ.α.) με κίνητρο το μίσος απέναντι σε ανθρώπους που δεν επέλεξαν αλλά γεννήθηκαν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, καθώς και η εκφορά Λόγου, ειδικά δημόσια, με μίσος για τους ίδιους ανθρώπους, αποτελούν πια τα νομικά Εγκλήματα Μίσους και Ρητορικής Μίσους.
Έτσι κλείνει ο κύκλος της Ρατσιστικής Βίας.
Ένας κύκλος που πρέπει να σπάσει σε κάθε στάδιο. Χρειάζεται βέβαια Λογική, Παιδεία, Επιστημονική Γνώση, Μόρφωση, Σεβασμός και Αξιοπρέπεια, μα πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
Όλα αυτά δηλαδή που στερείτε ο Ρατσιστής, ο Φασίστας και ο Εθνικιστής που είναι εγκλωβισμένος μέσα στο φαύλο αυτό κύκλο και τον αναπαράγει από το να μιλάει απλά, μέχρι όταν βιαιοπραγεί, έτσι για αυτόν φτιάχτηκε ο ΝΟΜΟΣ.
Γιατί ο Ρατσισμός δεν είναι άποψη είναι Έγκλημα.-


Κείμενο του Μιχάλη Λώλη στο facebook
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια