Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συγκλονιστική μαρτυρία ενός πρώην φυλακισμένου της χούντας στο Γεντί Κουλέ (βίντεο)

Τα μάτια βουρκώνουν, η φωνή «σπάει» και οι μνήμες κατακλύζουν την ψυχή και το μυαλό. 40 χρόνια μετά, ένας πρώην φυλακισμένος στις Στρατιωτικές Φυλακές Θεσσαλονίκης (Επταπυργίου)
κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ο Στέλιος Καλαϊτζής, βρίσκεται στον τόπο του μαρτυρίου του και δε μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
 
«Ζωντανός είμαι, δε με λαβώσανε», είναι οι πρώτες του κουβέντες, μα οι πληγές παραμένουν ακόμη ανοιχτές. Ο Στέλιος Καλαϊτζής ξεσπάει μπροστά την κάμερα του Life-Events.gr για όλα αναγκάστηκε να υποστεί τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι συγκρατούμενοί του κατά τη διάρκεια της χούντας των Συνταγματαρχών ενώ το πιο συγκλονιστικό είναι, πως το μοιράστηκε με όλο τον κόσμο, που βρέθηκε στο Επταπύργιο για να παρακολουθήσει την Εκθεση «Εστιά-ζω», που εντάσσεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
 
 
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διήγησής του, όπως θα δείτε και στο βίντεο του Life-Events.gr, ένα γκρουπ ανθρώπων θα σταθεί κοντά του και θα παρακολουθήσει αποσβολωμένο όλα όσα εξιστορεί...
 
 
 
 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια