Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Θα μας έκαιγαν ζωντανούς...»: Πώς περιγράφει την επίθεση στο ΑΤ Πεύκης η αξιωματικός υπηρεσίας

«.... Θα μας έκαιγαν ζωντανούς. Είδα τη πρώτη μολότοφ να σκάει στην πόρτα του τμήματος. 



Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε, αλλά η πόρτα είχε φρακάρει. Άρχισα να σπάω με το πόδι και τον πυροσβεστήρα το τζάμι για να μπορέσουμε να βγούμε έξω και να σωθούμε ...». Η υπαστυνόμος που ήταν αξιωματικός υπηρεσίας στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης περιέγραψε στους συναδέλφους της πώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή από την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ νεαρών κουκουλοφόρων.



Την ώρα εκείνη μέσα στο τμήμα εκτός από την υπαστυνόμο ήταν και ο σκοπός του τμήματος μαζί με έναν ακόμη αρχιφύλακα ο οποίος είχε τελειώσει τη βάρδια του και έφευγε.

Η αστυνομικός περιέγραψε επίσης πώς έβγαλε το χέρι της μέσα από τα κάγκελα που υπήρχαν στο παράθυρο του γραφείου της για να πυροβολήσει στον αέρα και να τραπούν σε φυγή οι κουκουλοφόροι. «.... συνέχιζαν να πετούν μολότοφ με μανία. Έβγαλα το χέρι μου έξω από το παράθυρο και έστρεψα το όπλο προς τα πάνω και έριξα μια βολή στον αέρα. Το ίδιο έκανε και ο συνάδελφος-σκοπός του κτιρίου που ήταν εκείνη την ώρα μαζί μου στο γραφείο...». Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να τρέχουν και εγκατέλειψαν λίγα μέτρα πιο κάτω έτοιμες βόμβες μολότοφ που δεν πρόλαβαν να πετάξουν.

Μίνα Καραμήτρου - cnn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια