Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξενοδόχος στην Κω σε κύκλωμα με «φρουτάκια» – Τι προέκυψε από τις έρευνες των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ


Αναζητούσαν «διεφθαρμένους» αστυνομικούς που έκαναν τα… στραβά μάτια σε παράνομα καζίνο και «φρουτάκια» της Κω.



Αυτή ήταν η καταγγελία που ερευνούσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, χωρίς να προκύψουν στοιχεία εμπλοκής ένστολων, εντόπισαν όμως έναν 57χρονο ξενοδόχο, ο οποίος φέρεται ως ο κεντρικός προμηθευτής παράνομων παιγνιομηχανημάτων, σε καταστήματα του νησιού.


Οι «αδιάφθοροι» σχημάτισαν δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος οκτώ ατόμων, εκ των οποίων επτά Έλληνες κι ένας Aλβανός, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και περί όπλων.


Επίσης περιλαμβάνεται μία γυναίκα, νόμιμη εκπρόσωπος καταστήματος, η οποία αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου χωρίς να εντοπιστεί.


Πιο συγκεκριμένα κατηγορούμενοι είναι ένας 57χρονος, ένας 47χρονος, ένας 24χρονος, ένας 53χρονος, ένας 44χρονος, ένας 23χρονος, ένας 63χρονος και μια 65χρονη, ημεδαποί κι ένας 29χρονος Αλβανός.


Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ είχαν περιέλθει ανώνυμες καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ένστολοι και ιδιώτες εμπλέκονται στην έκδοση Δελτίων Αιτούντων Ασυλο Αλλοδαπών, σε διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών. 


Οι καταγγελλόμενοι εφέροντο να πουλούσαν ακόμη προστασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του νησιού και να έδιναν πληροφορίες σε καταστήματα με «φρουτάκια» για επικείμενους ελέγχους της ΕΛΑΣ.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε και μετά την λήψη ένορκων καταθέσεων δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες για την ύπαρξη κυκλώματος που «νομιμοποιούσε» αλλοδαπούς.
Συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται όμως να κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2016 είχε δει σε επιχείρηση συγγενικού του προσώπου, «φρουτάκια» και ενημερώθηκε ότι τα είχε τοποθετήσει στην επιχείρησή του ο 57χρονος κι ότι δεν υπήρχε κίνδυνος καθώς τον «κάλυπταν» αστυνομικοί έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.


Ξεκίνησαν έτσι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με συστηματική καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις οποίες φέρεται να προέκυψε ότι ο 57χρονος διέθετε σε τρίτους παιγνιομηχανήματα για την διεξαγωγή τυχερών παιγνιδιών και συγκεκριμένα σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Μαστιχάρι και σε δύο ξενοδοχεία στη Λάμπη της Κω.
Επιπλέον ο 57χρονος φέρεται να διοργάνωνε και να διεξήγαγε τυχερά παίγνια σε άλλο ξενοδοχείο στο Τιγκάκι της Κω.


Το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2017 διενεργήθηκε παρουσία Εισαγγελέα, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε τρία ξενοδοχεία και σε ένα κατάστημα.


Στον πρώτο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικός εκκενωτής (taser), αναδιπλούμενο μαχαίρι και 10 κινητά τηλέφωνα. Σε χώρο που διατηρούσε εντοπίσθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 112 παιγνιομηχανήματα, από τα οποία τα 59 τύπου «φρουτάκια», ενώ συνολικά κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 11.457,49 ευρώ.


Σε ξενοδοχείο βρέθηκαν 2 παιγνιομηχανήματα τύπου «φρουτάκια» και το χρηματικό ποσό των 1.288,40 ευρώ.


Σε άλλο ξενοδοχείο ακόμη 2 παιγνιομηχανήματα τύπου «φρουτάκια» και το χρηματικό ποσό των 1.782,5 ευρώ και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ακόμη 2 και το χρηματικό ποσό των 1803,4 ευρώ.


Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος παρέπεμψε πέντε από αυτούς σε κύρια ανάκριση.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες πέραν της δικογραφίας, που έχουν σχηματίσει οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ για την ανωτέρω υπόθεση, από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις φέρεται να έχουν προκύψει ενδείξεις για την τέλεση παράνομων πράξεων από αστυνομικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος φέρεται να είχε επικοινωνία με ιδιώτες προκειμένου να διευκολύνει μια Ρωσίδα να εισέλθει στην χώρα από την Τουρκία.


Η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιπλέον από τις ίδιες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων φέρεται να προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση ρευματοκλοπών από ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων στις οποίες εμπλέκονται υπάλληλοι της ΔΕΗ που φέρονται να υπόσχονταν τη διαγραφή οφειλών έναντι χρηματικής αμοιβής.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια