Αλάτι: Πώς θα καταλάβουμε την παρουσία του σε ένα τρόφιμο;


Χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των τροφίμων, αλλά είναι και αυτό που ενισχύει τη γεύση τους.

Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε αν ένα τρόφιμο περιέχει αλάτι και πόσο.

Πώς θα καταλάβετε, όμως, αν ένα τρόφιμο έχει πολύ αλάτι;

Αναζητήστε στις ετικέτες συσκευασμένων προϊόντων τη διατροφική επισήμανση.
  1. Εάν ένα τρόφιμο στα 100 γρ. περιέχει περισσότερο από 0,6 γρ. νατρίου (ή 1,5 γρ. αλατιού) τότε είναι υψηλό σε νάτριο/αλάτι.
  2. Εάν ένα τρόφιμο στα 100 γρ. περιέχει 0,1 γρ. νατρίου (ή 0,3 γρ. αλατιού) ή λιγότερο, τότε είναι χαμηλό σε νάτριο/αλάτι.
  3. Εάν η ποσότητα αλατιού ανά 100 γρ. είναι μεταξύ αυτών των τιμών, τότε το τρόφιμο περιέχει ένα μέτριο επίπεδο αλατιού.
  4. Πολύ χαμηλό σε νάτριο/αλάτι είναι ένα τρόφιμο το οποίο περιέχει όχι περισσότερο από 0,04 γρ. νατρίου ή ισοδύναμη ποσότητα αλατιού ανά 100 γρ. ή 100 ml.
  5. Ελεύθερο σε νάτριο/αλάτι είναι ένα τρόφιμο το οποίο περιέχει όχι περισσότερο από 0,005 γρ. νατρίου ή ισοδύναμη ποσότητα αλατιού ανά 100 γρ. ή 100 ml.

Θυμηθείτε ότι η ποσότητα που καταναλώνετε από ένα συγκεκριμένο τρόφιμο έχει αντίκτυπο στο πόσο αλάτι προσλαμβάνετε.


Πηγή: baby.gr
_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->