Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι ΠΓΔΜ μπλεγμένοι σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών

Δύο υπήκοοι της ΠΓΔΜ συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορούνται από τις διωκτικές Αρχές της χώρας τους για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών
υποκλοπών. 
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πρόκειται για δύο άνδρες, 35 και 51 ετών, που φέρονται ως ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας ασφαλείας και αντικατασκοπείας της ΠΓΔΜ.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα (ερυθρές αγγελίες), με τα οποία διώκονται από τις Αρχές της ΠΓΔΜ για εμπλοκή στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που έγινε η αιτία να βυθιστεί η χώρα σε πολιτική κρίση, μετά τις καταγγελίες ότι επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι παρακολουθούντο χιλιάδες πολίτες, πολιτικοί του αντίπαλοι, αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι κ.ά.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν χθες (Τετάρτη) με πλαστά διαβατήρια (βουλγαρικά) την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν από την Ελλάδα.
Ήδη έχει φτάσει στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα δικαστικής συνδρομής της ΠΓΔΜ που ζητεί την έκδοση τους.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους, ενώ παράλληλα θα παραπεμφθούν και στο Αυτόφωρο για την κατοχή των πλαστών διαβατηρίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια