Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το δίκτυο Νίκου Κοτζιά για Ηριάννα: Η Δικαιοσύνη αλληθωρίζει


«Η Δικαιοσύνη τελικά, κατά περιπτώσεις, δεν είναι τυφλή αλλά αλληθωρίζει» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ, μετά τη νέα απόρριψη από το Πενταμελές Εφετείο
Αναστολών, του αιτήματος της Ηριάννας και του Περικλή. 
Παράλληλα κάνει λόγο για «ποινικοποίηση των κοινωνικών συναναστροφών και ζητάει να υπάρξει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία για την κατάργηση του “τρομονόμου”».
«Με την απόφαση του, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, να απορρίψει εκ νέου το αίτημα για αναστολή της Ηριάννας και του Περικλή, προκάλεσε ένα ακόμα ερωτηματικό για τη λειτουργία του θεσμού και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου. Έρχεται δε σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Μια απόφαση σκληρή και άδικη καθώς δεν στηρίχθηκε σε αξιόπιστα στοιχεία. Ποινικοποιήθηκαν οι κοινωνικές συναναστροφές» επισημαίνει το Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ και προσθέτει:
«Η Δικαιοσύνη τελικά, κατά περιπτώσεις, δεν είναι τυφλή αλλά αλληθωρίζει. Καταχραστές δημοσίου χρήματος, δολοφόνοι και κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά η Ηριάννα δεν επιτρέπεται, γιατί έχει λάθος παρέες και παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά κατά την κρίση της Δικαιοσύνης».
Αναφέρεται στο κύμα συμπαράστασης στην Ηριάννα και τον Περικλή, καθώς και τις αποδοκιμασίες για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και σημειώνει: «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση πως πρέπει να υπάρξει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία για την κατάργηση του τρομονόμου βάσει του οποίου καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα, στοιχειοθετούνται κατηγορίες και διώκονται άνθρωποι όπως η Ηριάννα και ο Περικλής. Ως Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη και άδικη απόφαση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια