Κιλκίς: Διαδραστική εκδήλωση με θέμα τα τροχαία ατυχήματα (φωτό & βίντεο)

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και θέλοντας παράλληλα να αναδείξει τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων
ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη του Κιλκίς, εκδήλωση με τίτλο «Φάκελος Δρομοκρατία».
2000 άτομα ξάπλωσαν στο οδόστρωμα επί της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου και έγινε βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση, με σκοπό να παρουσιαστεί η οδυνηρή εικόνα του αριθμού των ανθρώπων που χάνονται άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Ακολούθησαν σενάρια προσομοίωσης τροχαίων ατυχημάτων, που περιλάμβαναν απεγκλωβισμούς θυμάτων, παροχή Α’ βοηθειών και κλήση του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού της δράσης, θα δημιουργηθεί τηλεοπτικό σποτ που θα προβληθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να δείξει παντού με αληθινά σκληρό τρόπο τις συνέπειες ενός ατυχήματος... Να σοκάρει και να προτρέψει άπαντες σε αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς.
Οπως θα δείτε από το βίντεο αλλά και τις εικόνες του Life-Events.gr, η διαδραστική αυτή εκδήλωση, που περιλάμβανε και συμμετοχή πολιτών, ήταν εξαιρετική και συνάμα συγκλονιστική, ενώ όσοι την παρακολούθησαν από κοντά σίγουρα έλαβαν το μήνυμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ενώ συμμετείχαν σειρά από λέσχες και φορείς: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ), Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κιλκίς (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.), Μοτοσυκλετιστικός Ομιλος Κιλκίς (Μ.Ο.Κ), Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς (ΧΩ.Μ.Α.) και Ομιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.). Επίσης, έδωσαν το παρών εθελοντές και από άλλες ομάδες...
* Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Μυλωθρίδη, Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας, για το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.


life-events.gr
_