Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα πράσα έπιασαν τους διαρρήκτες στο Γαλάτσι

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στο Γαλάτσι. Συνελήφθησαν
επ’ αυτοφώρω, προχθές (29 Οκτώβριου 2017) στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), τέσσερις (4) υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 22, 40, 42 και 42
ετών, την στιγμή που βρίσκονταν εντός διαμερίσματος το οποίο προηγουμένως είχαν διαρρήξει.

Ειδικότερα οι δράστες διέρρηξαν την κλειδαριά του διαμερίσματος, εισήλθαν σε αυτό και ερεύνησαν τους χώρους με σκοπό την κλοπή. Η πράξη τους αυτή έγινε αντιληπτή και κλήθηκε η Άμεση Δράση.

Όταν οι προστρέξαντες αστυνομικοί εισήλθαν στην πολυκατοικία ο 42χρονος συλληφθείς, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους, επιχείρησε να τους παρεμποδίσει, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τον απαραίτητο χρόνο στους υπολοίπους να διαφύγουν.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν προέβαλε σθεναρή αντίσταση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Αστυφύλακα.

Οι υπόλοιποι δράστες αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι άλλου διαμερίσματος, απ΄ όπου ο έτερος 42χρονος δράστης, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας και τραυματίστηκε. 

Οι τρείς δράστες συνελήφθησαν ενώ ο τέταρτος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή και αντικείμενα αξίας.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών από οικίες στο Γαλάτσι.


Οι συλληφθέντες, πλην του 42χρονου που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια