Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αμέτρητα τα οφέλη του αχλαδιού στον οργανισμό μας!


Το αχλάδι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, που μάλιστα χαρακτηρίζεται και ως υποαλλεργικό φρούτο.

Ένα μέτριο αχλάδι αποδίδει 102 θερμίδες και μας παρέχει βιταμίνη C, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη Β6 και λιγοστό ασβέστιο, χλώριο και κάλιο, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών.

Φροντίστε να τα βάλετε οπωσδήποτε στη φρουτιέρα σας και το πιάτο σας και να τα καταναλώνετε καθημερινά, ώστε να έχετε τα παρακάτω οφέλη:
  1. Μείωση χοληστερίνης: Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε πηκτίνη καθιστά τα αχλάδια ιδιαίτερα σημαντικά στην προσπάθεια για μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
  2. Υγεία εντέρου και σιλουέτα: Χάρη στις φυτικές τους ίνες κάνουν καλό στην υγεία του εντέρου και τη δυσκοιλιότητα, ενώ παίζουν ρόλο και στο αίσθημα κορεσμού, βοηθώντας μας να χορταίνουμε και να μην τσιμπολογάμε, διατηρώντας το βάρος μας χαμηλά.
  3. Τόνωση του ανοσοποιητικού: Η βιταμίνη C και οι αντιοξειδωτικές θρεπτικές ουσίες στα αχλάδια, είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πίνετε χυμό αχλάδι όταν αισθάνεστε πως θα αρρωστήσετε και γενικά βάλτε το στο διατροφικό σας πλάνο.
  4. Συμβάλλει στην ισορροπία της αρτηριακής πίεσης: Χάρη στα αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά συστατικά, τα αχλάδια βοηθούν στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.
  5. Καταπολεμά τη φλεγμονή: Ο χυμός/πολτός του αχλαδιού έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου σε διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Δοκιμάστε τα αχλάδια σε φρουτοσαλάτα, στο γιαούρτι και στις πράσινες σαλάτες σας, αλλά και σκέτα σαν ένα θρεπτικό και υγιεινό σνακ στη δουλειά!


Πηγή: clickatlife.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια