Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επανέρχεται η Ένωση Ν/Α Αττικής για τα επιδόματα ΤΕΕΜ, ΕΚΑΜ, Κ9

Δημοσιεύουμε το έγγραφο της Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής προς το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας  Τάξης και τον Προϊστάμενο κλάδου Οικονομοτεχνικής υποστήριξης Α.Ε.Α: Μετά την
ψήφιση του νόμου για την εφαρμογή νέου μισθολογίου στα Σώματα Ασφαλείας, δημιουργήθηκε μια εκκρεμότητα σχετικά με τα επιδόματα κινδύνου που χορηγούνται σε ειδικές
υπηρεσίες (Τ.Ε.Ε.Μ.-Ε.Κ.Α.Μ.-ΣΥΝΟΔΟΙ ΣΚΥΛΩΝ,ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ).
    Μέσα σε ένα έτος θα πρέπει να εκδοθεί καινούργια κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ Υπουργού προστασίας του πολίτη και Υπουργού  Οικονομικών προκειμένου τα εν λόγω επιδόματα κινδύνου να συνεχιστούν να χορηγούνται αλλιώς καταργούνται.
   Επειδή γινόμαστε αποδέκτες ανησυχίας από συναδέλφους που υπηρετούν στις ανωτέρω Υπηρεσίες παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις προθέσεις της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για το προαναφερόμενο θέμα. Φέρεται ότι το σχέδιο της υπουργικής απόφασης είναι έτοιμο και βαίνει προς έγκριση. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί η χορήγηση των επιδομάτων χωρίς οικονομικές περικοπές και απώλειες .
   Το Αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στο Τ.Ε.Ε.Μ. (πυροτεχνουργοί & συνοδοί σκύλων), ασκεί τις αρμοδιότητες του κάθε φορά σε αχαρτογράφητο επιχειρησιακό περιβάλλον με τεράστιους κινδύνους ζωής καθώς οι εκρηκτικοί ή άλλοι μηχανισμοί που καλείται κάθε φορά να ανιχνεύσει και να εξουδετερώσει είναι κατά βάση αυτοσχέδιοι και δεν αποτελούν προϊόν πεπατημένης και γνωστής εκ των προτέρων μεθόδου ( κατασκευής, λειτουργίας και εξουδετέρωσης) .
   Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κατασκευαστής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών με την βοήθεια της συνεχούς εξελισσόμενης τεχνολογίας προσθέτει νέα στοιχεία στον τρόπο κατασκευής, καθιστώντας ολοένα πιο δύσκολη και επικίνδυνη την αποστολή των πυροτεχνουργών.
  Ανάλογη επικινδυνότητα αντιμετωπίζει και το προσωπικό της Ε.Κ.Α.Μ., το οποίο καλείται κάθε φορά να εξουδετερώσει επικίνδυνους κακοποιούς ή ομάδες αυτών με βαρύ οπλισμό και οργάνωση.
   Η αναμφισβήτητη επικινδυνότητα και η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα καθιστά αναγκαία την συνέχιση της χορήγησης των ανωτέρω επιδομάτων όπως αυτό γινόταν έως σήμερα χωρίς οικονομικές περικοπές και απώλειες για το προσωπικό αυτό. Τα επιδόματα αυτά χορηγούνται ως ελάχιστη ανταπόδοση στο έργο, την προσφορά και την έκθεση στον κίνδυνο του ολιγάριθμου αυτού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ..


-O-                                                                               -O-
Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας


ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια