Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

66 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη

 Σε κλιμάκωση των προκλήσεών τους στο Αιγαίο δείχνουν να προβαίνουν οι τουρκικές δυνάμεις, καθώς μετά τις 65 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη,
άλλες 66 παραβιάσεις από -συνολικά- 32 τουρκικά μαχητικά, κατασκοπευτικά και ελικόπτερα καταγράφηκαν την Τετάρτη, οι τρεις εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε αερομαχίες (εμπλοκές).
Εντύπωσε, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι οι τουρκικές παραβιάσεις σημειώνονταν μέχρι και τις νυχτερινές ώρες, κάτι που δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, 32 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 18 ήταν οπλισμένα, προέβησαν σε 66 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 28 παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες σε τρεις περιπτώσεις πάνω από το βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε 13 σχηματισμούς των δύο F-16, ενώ καταγράφηκαν και μεμονωμένες πτήσεις από 4 κατασκοπευτικά τύπου CN-235 και δύο ελικόπτερα.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα ελληνικά μαχητικά προέβησαν σε τακτικές αναχαίτισης, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.


_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια