Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια θανάτου του 5χρονου κοριτσιού στη Μόρια

Η σημερινή ιατροδικαστική εξέταση στη Μυτιλήνη, δεν φώτισε τα αίτια του θανάτου του πεντάχρονου κοριτσιού πρόσφυγα από τη Συρία, που βρέθηκε νεκρό το πρωί της Κυριακής, σε
σκηνή στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.
Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και για αυτό οι γονείς του ταξίδευαν προς την Ευρώπη, προκειμένου να νοσηλευθεί σε ένα καλό νοσοκομειακό ίδρυμα, η ιατροδικαστική εξέταση δεν απέδειξε την ύπαρξη της ανίατης αρρώστιαςστην οποία αναφέρονταν οι γονείς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.
Αντίθετα, απεδείχθη μια μεγάλη ατροφία του εγκεφάλου του μικρού παιδιού καθώς και ένα βαθύ επουλωμένο έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής. Όλα αυτά οδηγούν σε ενδείξεις, σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το παιδί πέθανε από επιπτώσεις χρήσης όπλων χημικού πολέμου στη Συρία απ' όπου κατάγεται.
Φως, πάντως, στα ακριβή αίτια θα ρίξει η παραπέρα ιστολογική εξέταση του εγκεφάλου του άτυχου παιδιού.
Το πεντάχρονο παιδί με την οικογένειά του (τους γονείς του και τα πέντε αδέλφια του), είχαν περάσει στη Μυτιλήνη από τα απέναντι τουρκικά παράλια την περασμένη Τρίτη, 3 Οκτωβρίου.


cnn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια