Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: 55χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση δύο ανήλικων

Κατηγορούμενος για αποπλάνηση των δύο ανήλικων κοριτσιών της συντρόφου του, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, 55χρονος Ροδίτης.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις αρχές Νοεμβρίου και η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό σε μία προσπάθεια να μειώσει ο 55χρονος τα συνολικά 21 χρόνια κάθειρξης που του έχουν επιβληθεί.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, επέβαλλε στον 55χρονο ποινή κάθειρξης 14 ετών για κάθε ανήλικο παιδί, δηλαδή κατά συγχώνευση 21 χρόνια κάθειρξης με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, σύμφωνα με το οποίο το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 1997 έως τον Μάιο του 2000 ο 55χρονος πήγαινε στα δωμάτια των ανήλικων κοριτσιών της συντρόφου του (τα είχε από προηγούμενο γάμο), τα οποία τότε ήταν ηλικίας 6 και 9 ετών και τα αποπλανούσε.

Για πρώτη φορά η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί και αναβλήθηκε το 2007 (δεν παρίσταντο συνήγορος υπεράσπισης καθώς οι δικηγόροι είχαν εκείνο το διάστημα αποχή) και προσδιορίστηκε εκ νέου για τις αρχές Οκτωβρίου του 2008. Σε εκείνη την ημερομηνία ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και έτσι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω ανέστειλε την διαδικασία και διέταξε τη σύλληψη και κράτηση του κατηγορουμένου έως την εκ νέου προσδιορισμό και εξέταση της υπόθεσης.

Η «εντολή» αυτή του δικαστηρίου δεν είχε εκτελεστεί έως τον Οκτώβριο του 2016 οπότε και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τον 55χρονο και τον παρέπεμψαν αρμοδίως. Ο 55χρονος έκτοτε κρατείται, τον Φεβρουάριο του 2017 κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή όπου και κρίθηκε ένοχος και έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται ότι την καταγγελία την έκανε η πρώην σύντροφος του για λόγους εκδίκησης, ισχυρισμός όμως ο οποίος δεν έπεισε πρωτόδικα δικαστές και ένορκους.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Χριστόφορος Καλογήρου και πολιτική αγωγή ο κ. Αλκιβιάδης Χατζηαντώνης.

Πηγή : rodiaki.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια