Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερέτρια: 50.000 ευρώ η λεία από το ΑΤΜ - Το ενδεχόμενο σπείρας εξετάζει η αστυνομία

Σε περισσότερα από 50.000 ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η λεία των αγνώστων 



κακοποιών που ανατίναξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου το ΑΤΜ της Alpha Bank, το οποίο ήταν εγκατεστημένο στο χώρο ενός σούπερ μάρκετ στην Ερέτρια προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Μάρτυρες είδαν τρεις κουκουλοφόρους να διαφεύγουν με σκούρο Ι.Χ. αυτοκίνητο.


Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μέλη της ίδιας σπείρας που έχει ανατινάξει με τη μέθοδο plofkraak δεκάδες ΑΤΜ στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Πιθανότατα, μάλιστα, ήταν οι ίδιοι τρεις κακοποιοί που προκάλεσαν ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου ένα ΑΤΜ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με ένα σκουρόχρωμο Ι.Χ. αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους τις δυο κασετίνες με τα χρήματα οι οποίες περιείχαν το ποσό των 137.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας εκτιμούν ότι οι δράστες της Ερέτριας είναι οι ίδιοι που είχαν ανατινάξει στις 15 Ιουνίου το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς τοποθετημένο στην πρόσοψη του πρώην Κ.Ε.Π. στη Νέα Αρτάκη και διέφυγαν προς το Βασιλικό, όπου έριξαν στη θάλασσα ένα κλεμμένο Ι.Χ. μάρκας Suzuki με το οποίο κινήθηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για άριστους γνώστες της περιοχής, που γνωρίζουν κάθε δίοδο διαφυγής για να μην πέφτουν σε μπλόκα. Ίσως, μάλιστα, η ίδια σπείρα είχε ανατινάξει στις 24 Μαΐου άλλο ένα ΑΤΜ στο χώρο ενός ασφαλιστικού γραφείου στην Αμάρυνθο Ευβοίας. Τότε, τους είχε πέσει ένα μέρος από τα περίπου 60.000 ευρώ που άρπαξαν, δηλαδή 650 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50.

Μια ακόμη κλοπή με πλούσια λεία είχε γίνει στις 19 Μαρτίου 2016, όταν ανατίναξαν το ATM της Alpha Bank στην Κάνηθο Χαλκίδας παροχετεύοντας υγραέριο στο εσωτερικό του και άρπαξαν περίπου 75.000 ευρώ. Οι δράστες, τότε, εξαφανίστηκαν πεζή.

Πηγή φωτογραφίας: eviazoom

protothema.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια