Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απόστρατοι Αστυνομικοί επέστρεψαν στη Ρόδο μετά από 40 χρόνια

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επισκέφτηκαν οι Απόστρατοι Αστυνομικοί που επέστρεψαν στη 


Ρόδο μετά από 40 χρόνια για να ανανεώσουν και να εμβαθύνουν τις αναμνήσεις και τη σχέση αγάπης τους με το νησί.
Οι αστυνομικοί που έκαναν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας και κάποιοι έφτασαν έως το βαθμό του Στρατηγού της Αστυνομίας εκπαιδεύτηκαν την περίοδο 1977-1978, ως Δόκιμοι Ενωμοτάρχες στη Ρόδο.
Η εκπαιδευτική σειρά των αστυνομικών που επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου ήταν από τις μεγαλύτερες που υπήρχαν με εκατοντάδες εκπαιδευόμενους Αστυνομικούς.
Μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσής τους και την ορκωμοσία τους στελέχωσαν τα Αστυνομικά Τμήματα και τους Αστυνομικούς Σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Ήταν η ραχοκοκαλιά επί σειρά ετών των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Με την επαγγελματική τους κατάρτιση και την ανιδιοτελή εργατικότητα τους, υπηρέτησαν επάξια και με επιτυχία το Σώμα της τότε Χωροφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με την επίσκεψή τους στη Ρόδο, βρίσκονται ξανά στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του νησιού μας και τα μοναδικά αρχιτεκτονικά του μνημεία προβάλλοντας την εικόνα του τόπου μας, στον οποίο εκπαιδεύτηκαν, έζησαν και εμπράκτως δείχνουν ότι αγαπούν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης υποδέχθηκε την Αντιπροσωπεία των Αστυνομικών στην Περιφέρεια αναφέροντας ότι θα επιθυμούσε να λειτουργεί έως σήμερα Σχολή Αστυνομίας στη Ρόδο για να αποφοιτούν από αυτήν ικανά στελέχη και καλοί φίλοι της Ρόδου και του Αιγαίου, οι οποίοι όπου κι αν βρεθούν θα προβάλλουν και θα αγαπούν το «σμαραγδένιο νησί» όπως κάνουν σήμερα οι Απόστρατοι της σειράς 1977 – 1978.
Μετέφερε επίσης τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και ευχήθηκε οι Απόστρατοι της Αστυνομίας να έρθουν ξανά πολλές φορές στη Ρόδο με τις οικογένειές τους γιατί όπως τότε που το νησί τους αγκάλιασε έτσι και τώρα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι και συνδέουν τη Ρόδο με το όμορφο παρελθόν της.
Η Αντιπροσωπεία των Αστυνομικών αποτελούνταν από πρώην στρατηγούς και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας τους κ.κ. Δρ. Ναπολέων Βλάσση, Κωνσταντίνο Παπαστεργίου, Χαράλαμπο Μηνόπετρα, Κωνσταντίνο Λειβαδίτη, Νικόλαο Καλαμπρατσίδη και Βασίλειο Τόλιο. Επίσης τους Απόστρατους Αξιωματικούς συνόδευε ο εν ενεργεία συνάδελφός τους κ. Στέλιος Βιτζηλέος.
Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί υποσχέθηκαν ότι θα έχουν για πάντα τη Ρόδο, τη Δωδεκάνησο και το Νότιο Αιγαίο στην καρδιά τους.
rodiaki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια