Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι πρέπει να τρως και τι να αποφεύγεις μετά τα 40;


Με τα χρόνια ο μεταβολισμός γίνεται πιο αργός, ενώ ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν και η ελαστικότητα των αγγείων μειώνεται.

Για να μην δείτε τη ζυγαριά να ανεβαίνει την ανηφόρα, αλλά ούτε και η περίμετρος της μέσης σας να αυξάνει… επικίνδυνα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη διατροφή που πρέπει να ακολουθείτε.

Πρωτεΐνη και πάλι πρωτεΐνη!

Ο γενικός κανόνας είναι να τρώτε τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα. Προτιμάτε το άπαχο κρέας, όπως το κοτόπουλο και το ψάρι.

Περιορίστε το αλάτι

Μετά τα 40 αποφεύγετε να βάζετε επιπλέον αλάτι στο φαγητό, καθώς και την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών που το περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα.


Ναι στα ωμέγα-3 λιπαρά

Τα ωμέγα τρία λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων. Γι’ αυτό βάλτε στο πιάτο σας τα λιπαρά ψάρια, όπως σολομό, σκουμπρί, σαρδέλες, πέστροφα και ρέγκα.

Ναι στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Έρευνες έδειξαν ότι όσο περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τρώτε, τόσο κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλό σας!

Μην τρώτε αργά το βράδυ

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έδειξε ότι όσοι έτρωγαν αργά το βράδυ, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζυγίζουν περισσότερο και να έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και γλυκόζης στο αίμα, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα γεύματα νωρίτερα.


Ναι στη μεσογειακή διατροφή

Πρόσφατη μελέτη σε περίπου 9.000 γυναίκες άνω των 40 διαπίστωσε ότι όσο πιο πιστά ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή, τόσο πιο λεπτές/οι ήταν.

Όχι στη ζάχαρη

Αποφύγετε να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν κρυφή ζάχαρη και επιλέξτε εναλλακτικούς τρόπους για να δώσετε γλυκιά γεύση στα ροφήματά σας, όπως είναι το μέλι.


Πηγή: healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια