Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

37 επιλαχόντες στην Πυροσβεστική, από το 2011, ζητούν απαντήσεις

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ κ.Τόσκα                             6/10/2017


Η περίπτωση στην οποία αναφέρομαι σχετίζεται με την κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν από αποβολές και παραίτησης οι οποίες ως σήμερα ανέρχονται στους (37),από την προκήρυξη που εκδόθηκε στην Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2011 με θέμα (προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα 725 δόκιμων πυροσβεστών γενικών καθηκόντων).
Με αριθμό πρωτοκόλλου 57659 οικ. Φ. 300,2.
Έχοντας υπόψη την απόφαση από την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (υπάλληλοι πυροσβεστικού σώματος για την συμπληρωματική κύρωση πινάκων επιτυχόντων), την απάντηση του υπουργού κύριου Τόσκα σε σχετική ερώτηση του κύριου Κικίλια και κυριου Βλάχου,Τα οποία  έχω  σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και ένα υπόμνημα που αναλύει την περίπτωση μας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το οποίο έχει συντάξει ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας κύριος Μιχαήλ Καλατζόπουλος.
Ερωτούμε λοιπόν σχετικά με τις δύο απαντήσεις του κύριου υπουργού στις ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι προαναφερθείσας βουλευτές τι είναι αυτό που άλλαξε τις σίγουρες τοποθετήσεις του για την κατάταξη μας στο Πυροσβεστικό Σώμα Ξεκαθαρίζοντας μας από τη Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας από το αρχηγείο της πυροσβεστικής έως και πριν ένα μήνα ότι θα καταταγούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και συγκεκριμένα στην Πυροσβεστική ακαδημία στο παράρτημα της Πτολεμαΐδας 67 πυροσβέστες στο σύνολό τους,30 πυροσβέστες από παλαιότερες δικαστικές υποθέσεις 24 + 6 από ένορκη διοικητική εξέταση Και 37 άτομα από τους επιλαχόντες της προκήρυξης των 725 δοκίμων πυροσβεστών γενικών καθηκόντων.
Καθώς ο ίδιος παρίσταμαι στα εγκαίνια της σχολής πληροφορήθηκα ότι το Σεπτέμβριο θα μπουν στη σχολή 30 άτομα και μονο,σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις που μας έδιναν από το αρχηγείο της πυροσβεστικής καθώς και από τη Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας.
Σε σχετικές ερωτήσεις που έκαναν με ενημέρωσαν τόσο από το αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος όσο και από τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας κύριο Καπάκη ότι η υπόθεση μας έχει φύγει από αυτούς και βρίσκεται στο γραφείο του  αν.υπουργού κύριο Τόσκα έχοντας κάνει θετική  εισήγηση για την πρόσληψη μας,κι ότι από δω και πέρα θα πρέπει να επικοινωνούμε με αυτό το γραφείο για να πάρουμε πληροφορίες όσο και για να δοθεί λύση στο ζήτημα μας.
Αμέσως επικοινώνησε με τη γραμματεία του κυρίου Τόσκα μου έκανε γνωστό ότι η υπόθεση μας βρίσκεται στο γραφείο του αν.υπουργού και ότι είναι σε εκκρεμότητα ,μου είπε επίσης ότι δεν προτίθεται να μας πάρουν μέσα στο καλοκαίρι καθώς είμαστε στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου. Κάτι που ακούγεται εντελώς παράλογο καθώς στο πρόσφατο παρελθόν μέσω αντιπυρικής περιόδου Αυγούστο είχαν προσληφθεί περίπου 300  πυροσβέστες , Επίσης για την μη πρόσληψή μας επικαλέστηκε και λόγους δημοσιονομικού προβλήματος της Ελλάδας καθώς και το ότι οι 30 είναι δεσμευτική περιπτωση και ότι πρέπει αναγκαστικά να μπουν γιατί η απόφαση του δικαστηρίου είναι δεσμευτική.
Μου έκανε γνωστό επίσης ότι η δικιά μας περίπτωση θα απασχολήσει τον υπουργό και το επιτελείο του αρχές Σεπτεμβρίου.
Ερωτούμε για δεύτερη φορά τι θα συμβεί αν δεν μπούμε για εκπαίδευση έως τα τέλη Δεκεμβρίου? κάνοντας γνωστό για ακόμα μία φορά και σε εσάς οτι οι πίνακες των επιτυχόντων ισχύουν για δύο χρόνια και λήγουν 22 Δεκεμβρίου 2017.
Θα αναγκαστούμε να πάμε σε πολιτικά δικαστήρια;
Θα αναγκαστούμε να φάμε τα νιάτα μας στις δικαστικές αίθουσες και σε αναβολές;
Δεν θα ήθελα να φτάσω στο σημείο κύριε Τόσκα να μοιάζω με μία περίπτωση  ενός από αυτά τα 30 άτομα που θα μπούνε το Σεπτέμβριο ξεκινώντας από το 1998 την προκήρυξη του έφτασε να δικαιωθεί το 2017 πατώντας τα 50 του χρόνια.
Σε τι θα του φανεί χρήσιμο κάποιου να μπει στην πυροσβεστική στα 50 του χρόνια; 
Σε τι θα φανεί χρήσιμο και στην πυροσβεστική υπηρεσία να προσλάβει ένα άτομο 50 ; που μπορεί να του προσφέρει ?τι μπορεί να προσφέρει αυτός στο σώμα και τι μπορεί να προσφέρει το σώμα σε αυτόν πλέον σε αυτή την προχωρημένη ηλικία; 
Σχετικά με αυτό το επίκαιρο θέμα θα ήθελα μια άμεση τοποθέτηση σας στη βουλή για να γίνει γνωστό ξανά αυτό το θέμα πριν φτάσουμε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Για τους 37 επιτυχόντες  και τις οικογένειες τους.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια