Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέσσερις μήνες "ορκισμένος μαχητής" - Γιατί έφυγε από τη Συρία ο 32χρονος που συνέλαβαν στην Αλεξανδρούπολη

Τουλάχιστον τέσσερις μήνες είπε στις ελληνικές αρχές ότι ήταν στις τάξεις των τζιχαντιστών και όμως ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του και να
εγκαταλείψουν τη χώρα.
Όταν οι Έλληνες αστυνομικοί ρώτησαν να μάθουν γιατί πήρε αυτήν την απόφαση, ο 32χρονος αποκρίθηκε ότι αποφάσισε να φύγει, καθώς έβλεπε ότι το ISIS έχανε έδαφος και φοβόταν για τη ζωή τη δική του, αλλά και της οικογένειάς του, επειδή σε περίπτωση που η κατάσταση άλλαζε, ήταν πολύ πιθανό να συλληφθεί και να πάθει ό,τι είχε κάνει στους άλλους μέχρι τότε.

Πηγές ενημέρωσης του bloko.gr αναφέρουν ότι πολλά μέλη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους σκέφτηκαν με τον ίδιο τρόπο και εγκατέλειψαν την εμπόλεμη ζώνη και τη Συρία, μαζί με αυτούς όμως, την ίδια δικαιολογία χρησιμοποιούν και οι... ενεργοί τζιχαντιστές που ταξιδεύουν προς την Ευρώπη για να επιχειρήσουν εκεί.

Το ερώτημα είναι σε ποια κατηγορία ανήκει ο 32χρονος. Μέχρι τώρα φαίνεται πιο πιθανό να ισχύει το σενάριό του, καθώς οι τζιχαντιστές δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οικογενειάρχες για τα χτυπήματά τους.

Παρ'όλα αυτά οι ελληνικές αρχές ασφαλείας ξεσκονίζουν τις επαφές του εντός και εκτός Ελλάδας.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια