Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτου Φιλιππάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Τιμούμε σήμερα την 77η επέτειο του ΟΧΙ, ημέρα δόξας και υπερηφάνειας για τον ελληνικό λαό. Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης για όλο τον Ελληνισμό, η οποία μας θυμίζει διαχρονικά την πίστη του λαού μας στην αξιοπρέπεια, τη φιλοπατρία και τον ηρωισμό.

 

Οι πρόγονοι μας, με μεγαλείο ψυχής και άφθαστη γενναιότητα, ύψωσαν το ανάστημα τους, απέναντι στους φασίστες εισβολείς, επιτυγχάνοντας το ακατόρθωτο, για τα δεδομένα της συγκυρίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, κάνοντας τον τότε Βρετανό Πρωθυπουργό Ουίνστον Τσώρτσιλ να αναφωνήσει πως «στο εξής δεν πρέπει να λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

 

Η διαχρονικότητα του μηνύματος του ΟΧΙ είναι παρούσα και σήμερα, στις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η πατρίδα μας και για αυτό το λόγο, οφείλουμε όλοι μαζί, να αποδείξουμε ότι προχωράμε μπροστά, ενωμένοι και με εθνική ομοψυχία, για να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες.

 

Το μήνυμα για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας είναι διαχρονικό και επίκαιρο, και πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε με σεβασμό στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα, για να διασφαλιστεί το μέλλον των παιδιών μας.

 

Χρόνια πολλά σε όλους.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια