Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί ο Α. Τσοχατζόπουλος διεκδικεί 250.000 ευρώ από το Δημόσιο


Το ποσό των 200.000-250.000 ευρώ διεκδικεί ο αποφυλακισθείς πρώην υπουργός, Ακης Τσοχατζόπουλος.


Οπως αποκάλυψε η δικηγόρος του, ο πρώην υπουργός είχε και ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα βγει άμεσα και εγκύκλιος για ρύθμιση των χρεών στο Δημόσιο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρέθηκε κατηγορούμενος για παραβίαση του άρθρου 25 του ν. 1882/90, δηλαδή για «παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο, που είναι βεβαιωμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, εφόσον αυτή αναφέρεται στη μη καταβολή τριών συνεχών δόσεων ή προκειμένου για χρέη που καταβάλλονται εφάπαξ σε καθυστέρηση καταβολής πέραν των δύο μηνών από τη λήξη του χρόνου καταβολής τους».  
Η πράξη τοποθετείται τον Μάρτιο του 2014, όταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στη φυλακή για το σκάνδαλο των «TOR M1» και δεν είχε τη δυνατότητα να καταβάλει χρήματα. Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας όπου δικαζόταν η υπόθεση δεν εμφανίστηκε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.
Ο διάλογος με την έδρα προκειμένου να δοθεί αναβολή στην υπόθεση ήταν σύντομος, αλλά ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός.
Πρόεδρος: Βλέπω εδώ ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να καταβάλει χρήματα, έχουν δοθεί 247 ευρώ.

Δικηγόρος Τσοχατζόπουλου: Θα θέλαμε μια αναβολή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος διεκδικεί χρήματα από το κράτος. Αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Είχαν κάνει προσφυγές μαζί με άλλους βουλευτές ζητώντας αναδρομικά. Αξιώνει να λάβει 200.000 με 250.000 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Εισαγγελέας: Αυτό είναι το 1/3 των χρημάτων που οφείλει όμως…

Δικ. Τσοχατζόπουλου: Το γνωρίζω αλλά είναι μια αρχή. Να σας πω ότι έκανε κι ένα ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τον κ. Χουλιαράκη, και τον διαβεβαίωσε ο ίδιος ότι έρχεται ρύθμιση που θα αφορά και όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Του ανέφερε ότι αναμένεται άμεσα σχετική εγκύκλιος, που θα αφορά σε οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Ζητάμε αναβολή για να μπει σε ρύθμιση ή να εξοφλήσει.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναβολή στην υπόθεση προκειμένου ο πρώην υπουργός, ο οποίος αναμένει και την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, να προσκομίσει σχετική απόφαση ρύθμισης των χρεών του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, έπειτα από αρκετές αιτήσεις αποφυλάκισης, πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού τον περασμένο Μάιο, όταν κρίθηκε απαραίτητη η αναστολή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας. Ωστόσο, του επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων και η καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ. Τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης καταβλήθηκαν από φίλους και συνεργάτες του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατάφερε να αποφυλακιστεί περίπου ένα μήνα μετά τη σχετική απόφαση.
dikaiologitika.gr - Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια