Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς σε 250 χιλ. νοικοκυριά αν επιτευχθεί το υπερπλεόνασμα στον εφετινό προϋπολογισμό


Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το κατά πόσο ο εφετινός προϋπολογισμός θα έχει 


υπερπλεόνασμα 2,21% αντί 1,75% που ήταν ο στόχος προκειμένου να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε νοικοκυριά που βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό διότι στην Καραγεώργη Σερβίας αναμένουν με αγωνία τα στοιχεία από τις τράπεζες για το πως πήγε η πληρωμή της 1η δόσης ΕΝΦΙΑ και της 2ης δόσης του φόρου εισοδήματος στις 29 Σεπτεμβρίου. 

Ωστόσο, τον Νοέμβριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις καθώς θα γνωρίζουν στο Υπ. Οικονομικών τι θα έχει εισπράξει το κράτος από την 3η και τελευταία δόση του Φόρου Εισοδήματος και την αντίστοιχη του ΕΝΦΙΑ.

Στο Οικονομικών επιτελείο της κυβέρνησης δηλώνουν αισιόδοξοι ότι και το υπερπλεόνασμα θα επιτευχθεί και περίπου 250.000 νοικοκυριά θα λάβουν ένα έκτακτο βοήθημα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν αρμοδίως τα 250.000 νοικοκυριά αντιστοιχούν σε περίπου 700.000 δικαιούχους (σύζυγοι και τέκνα αυτών).

Το ποσό του υπερπλεονάσματος μπορεί να φθάσει και τα 800 εκατ. ευρώ ενώ αν οι υπολογισμοί επαληθευτούν τότε ανά νοικοκυριό το ποσό μπορεί να φθάσει τα 1.000 ευρώ ή και παραπάνω. Ωστόσο όλα αυτά προς το παρόν είναι ασκήσεις επί χάρτου καθώς η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από τους δανειστές. Άλλωστε από τα περίπου 800 εκατ. ευρώ υπερπλέονασμα ένα σημαντικό ποσό θα καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές και ένα άλλο θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη.

Το σίγουρο είναι οι δικαιούχοι για να το λάβουν θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα αν πρόκειται για άγαμους στην περιοχή των 2.400 ευρώ ενώ αν πρόκειται για ζευγάρια περίπου 4.800 ευρώ συν 600 ευρώ για κάθε παιδί.


tovima.gr

_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια