Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Από την Σχολή Κομοτηνής οι περισσότεροι νέοι αστυφύλακες - 224 σε σύνολο 502 πανελληνίως


Σχεδόν οι μισοί νέοι αστυφύλακες, των σειρών 2015-2017 προέκυψαν από το Τμήμα Δοκίμων

 Αστυφυλάκων Κομοτηνής. 
Πιο συγκεκριμένα, 224 νέοι αστυφύλακες, σε σύνολο 502 πανελληνίως, έλαβαν τα πτυχία τους στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο ονομασίας - απονομής πτυχίων της 19ης εκπαιδευτικής σειράς, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής κκ. Παντελεήμων, ο οποίος απένειμε και πτυχία. Πτυχία απένειμαν και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής ΑΜ-Θ, υποστράτηγος Νίκος Μενεξίδης, ο διοικητής της σχολής Αστυφυλάκων, αστυνομικός διευθυντής Παύλος Δασκαλάκης, καθώς και ο αναπληρωτής διοικητή του τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής,  Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Ελευθεριάδης. 

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν και Μουσταφά Μουσταφά, οι εκπρόσωποι του δημάρχου Ροδόπης, Θέμης Τζενετίδης και Ιωάννης Μουρτίδης, ο διοικητής της σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, αστυνομικός υποδιευθυντής Διονύσης Κούγκας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, αστυνομικός υποδιευθυντής Μιχάλης Σεβδυνίδης και ο Α’ υποδιευθυντής της, αστυνομικός υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Α’ υποδιευθυντής της διεύθυνσης αστυνομίας Ξάνθης, αστυνομικός υποδιευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ο διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας πεζικού, ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ, ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο διοικητής της 783 ΤΜΕ, αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Σιφναίος, ο διοικητής της περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ, αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο ανακριτής Πρωτοδικείου Ροδόπης Γεώργιος Σαφούρης, καθώς και εκπρόσωποι της πανελλήνιας ομοσπονδίας αξιωματικών αστυνομίας, της ένωσης αξιωματικών ΑΜ-Θ, της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων και της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νομού Ροδόπης.

Μετά το πέρας της τελετής, ο διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων επέδωσε τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό δώρο στον αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, ο οποίος εξήρε το έργο που γίνεται στο τμήμα της Κομοτηνής. "Στη σχολή είδα τα πάντα άρτια οργανωμένα. 
Συγχαρητήρια σε όλους, και πάνω από όλα στα παιδιά", δήλωσε, ενώ για την επίσκεψή του σχολίασε πως "ήρθαμε στην Κομοτηνή, για να τιμήσουμε με την παρουσία μας τα νέα αυτά παιδιά, τα οποία μπαίνουν στη μάχη για την εμπέδωση ασφαλείας του αισθήματος των πολιτών, αλλά και για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την ανάδειξη αυτής της σημαντικής ημέρας".

Είχε προηγηθεί η ανάγνωση της ημερησίας διάταξης από τον κο Ελευθεριάδη, ο οποίος απευθύνθηκε προς τους νέους αστυφύλακες.

"Η ένταξή σας στις μάχιμες υπηρεσίες του σώματος γίνεται σε μια περίοδο όπου οι προσδοκίες των πολιτών από την αστυνομία αυξάνονται συνεχώς, ενώ διεθνώς παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Η ασφάλεια σήμερα, ως κοινωνικό αγαθό, δεν είναι πλέον δεδομένη, αντίθετα για την κατάκτησή της, χρειάζεται συνεχής και καθημερινός αγώνας. Για να επιτύχουμε το παραπάνω, δεν αρκεί μόνο η καλή οργάνωση, τα σύγχρονα μέσα και η άριστη εκπαίδευση. Κυρίως απαιτείται η συμβολή του Έλληνα αστυνομικού, ο οποίος έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει τη δύναμη, τις δυνατότητες και τη θέληση να ανταποκριθεί με επιτυχία σε κάθε δύσκολη στιγμή", είπε.

Αντίστοιχες τελετές πραγματοποιήθηκαν σε Διδυμότειχο, όπου το πτυχίο τους έλαβαν 200 νέοι Αστυφύλακες, και σε Ρέθυμνο, με 78 αποφοίτους.

xronos.gr


_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια