Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

200 μαθητές για ενημέρωση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Mε αφορμή την “Ημέρα της Αστυνομίας” και την εορτή του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου 200 περίπου μαθητές από Δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας επισκέφτηκαν την Παρασκευή την
Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, προγραμματίσθηκε και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών στην έδρα της Διεύθυνσης, όπου οι μαθητές συνομίλησαν με τους αστυνομικούς και ενημερώθηκαν για θέματα Τροχαίας και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για θέματα ΚΟΚ, οδικής ασφάλειας, και έλυσε απορίες των παιδιών σχετικά με την παραβατικότητα και την αστυνόμευση.
Η ενημέρωση σε αυτές τις μικρές ηλικίες και η εμπέδωση μιας νοοτροπίας σεβασμού των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι τα “κλειδιά” για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στη χώρα μας.
Αν αναλογιστούμε ότι κάθε χρόνο έχουμε, κατά μέσο όρο στη χώρα μας 2.000 θανάτους, 4.000 βαριά και 30.000 ελαφρά τραυματισμένους, από τροχαία, με το 1/3 αυτών να είναι παιδιά, τότε θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας εκτιμάται πως κάθε χρόνο τραυματίζονται περίπου 500.000 παιδιά. Από αυτά, τα 700 χάνουν τη ζωή τους και 3.000 μένουν σε κατάσταση μόνιμης αναπηρίας.
Το 30% των νεκρών από τροχαία είναι πεζοί -κυρίως παιδιά και έφηβοι.
Όταν λοιπόν σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες καλλιεργηθεί η οδηγική παιδεία και γίνει συνείδηση η τήρηση του ΚΟΚ, είναι βέβαιο πως οι μελλοντικοί οδηγοί θα είναι πιο προσεκτικοί και τα τροχαία ατυχήματα θα περιοριστούν.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια