Πώς η ασφάλεια Πάτρας βρήκε τη ναρκο-τηλεόραση με τα 16 κιλά ηρωίνη - Η παρουσίαση ( φωτό και βίντεο)

Κρυμμένη μέσα στην… τηλεόραση εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης από τους αστυνομικούς


 της Ασφάλειας Πάτρας. Η επιχείρηση έγινε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην Κόρινθο όπου εντοπίστηκε ο 47χρονος διακινητής από τη Χαλκίδα.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του συλληφθέντα περισσότερα από 15 κιλά ηρωίνης. Ο 47χρονος συνελήφθη στα διόδια Καλαμακίου στην Κόρινθο.
Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά, τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικό Διευθυντή Απόστολο Μαρτζάκλη και τον Προϊστάμενο του Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμο Α΄ Σφέτσο Χαράλαμπο, για την υπόθεση σύλληψης ενός 47χρονου για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.
Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος:
Σας καλέσαμε προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τη σύλληψη ημεδαπού ο οποίος μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης από περιοχή της Αττικής σε Κόρινθο και Αχαΐα. Η σύλληψη του δράστη επετεύχθητε με την ενεργή συμμετοχή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ΡΙΚΙ, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά και τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικό Διευθυντή Απόστολο Μαρτζάκλη.
Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς:
«Η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε σήμερα ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά.
Κατασχέσαμε ποσότητα ηρωίνης που ξεπερνά τα δεκαπέντε κιλά και η οποία θα κατέληγε σε χρήστες της περιοχής μας και των όμορων νομών, ενώ συλλάβαμε και τον 47χρονο διακινητή της.
Ο αγώνας μας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη αυτής της μάστιγας.
Σας υπενθυμίζω ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε κατασχέσει περισσότερα από 100 κιλά κάνναβης, 850 δενδρύλλια της ίδιας ουσίας και σημαντικές ποσότητες  ηρωίνης και κοκαΐνης, πριν καταλήξουν στις γειτονιές των πόλεων μας και συλλαμβάνοντας τους διακινητές ή καλλιεργητές σε κάθε περίπτωση.
Ως Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα ως Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών και προσπαθούμε να κατάσχουμε αυτές τις επικίνδυνες ουσίες πριν καταλήξουν στους πολίτες.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών, τον Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας τους για τις συνεχείς προσπάθειές τους και τις επιτυχίες τους.»
Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Μαρτζάκλης:
«Χθες, το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας μας, συνέλαβαν έναν ακόμα διακινητή ναρκωτικών.
Πρόκειται για 47χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών,  οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε χθες το απόγευμα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών μας, μετέβη σε περιοχή της Κορίνθου, για τον εντοπισμό του 47χρονου, καθώς ερευνούσαμε τη συμμετοχή του σε υπόθεση μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, εντοπίσαμε χθες το απόγευμα τον 47χρονο να κινείται με αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών και τον θέσαμε σε διακριτική επιτήρηση.
Στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας ακινητοποιήσαμε το αυτοκίνητο του δράστη και σε έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίσαμε τριάντα ανισοβαρής συσκευασίες ηρωίνης, που είχε αποκρύψει μέσα σε μια τηλεόραση.
Το συνολικό βάρος της ηρωίνης που κατασχέσαμε είναι 15 κιλά και 776 γραμμάρια, ενώ η συνολική της αξία ανέρχεται στο ποσό των 190.000 ευρώ περίπου.
Από την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι ο 47χρονος είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από περιοχή της Αττικής και τις μετέφερε έχοντας ως τελικούς προορισμούς την Κορινθία και την Αχαΐα.
Ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε το είχε ενοικιάσει από εταιρεία με έδρα την Αττική.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας.»dete.gr


_