Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαπάτησαν σχεδόν 1400 χρήστες του facebook με μαϊμού προϊόντα


Στην εξιχνίαση σχεδόν 1.400 περιπτώσεων απάτης μέσω αγγελιών στο Facebook προχώρησαν αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.



Μάλιστα, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία τέσσερα άτομα, όλοι τους Έλληνες και κάτοικοι Αττικής, οι οποίοι, προσποιούμενοι τους εκπροσώπους ή ιδιοκτήτες εταιρειών που δεν υπήρχαν, με έδρα τη Βουλγαρία και παράρτημα στην Αττική, είτε με έδρα σε περιοχές της Αττικής, αναρτούσαν αγγελίες στο Facebook, διαφημίζοντας «επώνυμα» προϊόντα σε δελεαστικές τιμές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η αστυνομία, οι προαναφερόμενοι, διαχειρίζονταν συνολικά 7 λογαριασμούς (προφίλ) και αναρτούσαν παραπλανητικές αγγελίες πώλησης επώνυμων υποδημάτων με φωτογραφίες, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, ενώ στους αγοραστές που πραγματοποιούσαν τις παραγγελίες, έστελναν μέσω εταιρειών μεταφορών, απομιμήσεις των υποδημάτων, η πληρωμή των οποίων γινόταν με αντικαταβολή κατά την παραλαβή τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι κατάφεραν και εξαπάτησαν το τελευταίο εξάμηνο, συνολικά 1.353 αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό κέρδος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.556,50 ευρώ.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες οικονομικές Υπηρεσίες.

voria.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια