Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Witness tree»: Τα δέντρα – μάρτυρες του αμερικανικού Εμφυλίου!


Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν χιλιάδες δέντρα που ζουν εδώ και αιώνες και μαρτυρούν την ιστορία της περιοχής όπου βρίσκονται.

Μερικά από αυτά ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια σημαντικών γεγονότων στην αμερικανική ιστορία, όπως ο Εμφύλιος Πόλεμος. Οι ιστορικοί τα αποκαλούν «δέντρα-μάρτυρες».

Ήταν παρόντα όταν οι στρατιώτες ξεκινούσαν για το πεδίο της μάχης και στέκονταν σιωπηλά καθώς κάποιοι από αυτούς σκοτώνονταν από τις σφαίρες. Πολλά, μάλιστα, χτυπήθηκαν από σφαίρες όπως ακριβώς και οι στρατιώτες, ενώ εξακολουθούν να κρύβουν σφαίρες μέσα στους κορμούς τους.


Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, το Τμήμα Πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών σκέφτηκε ότι μερικά από αυτά ήταν πολύ σημαντικά και έπρεπε να τα προστατεύσουν. Έτσι μικρές μεταλλικές ετικέτες τοποθετήθηκαν σε κάποια, δηλώνοντας την ιστορική τους σημασία με τη φράση «witness tree».


Ένας τεράστιος αριθμός παραμένει άγνωστος μέχρι σήμερα εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ηλικία τους και να επιβεβαιωθεί αν υπήρχαν κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος. Συνήθως, αυτό γίνεται αρχικά με τη χρήση ιστορικών χαρτών και φωτογραφιών. Αφού βρεθούν οι… πιθανοί υποψήφιοι, λαμβάνεται από ειδικούς ένα μικρό δείγμα από το εσωτερικό του κορμού του δέντρου.


Στη συνέχεια, το δείγμα αναλύεται με προηγμένες τεχνικές για την εκτίμηση της ηλικίας του δέντρου. Ωστόσο, όλο αυτό είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και δύσκολη, οπότε πολλά από τα δέντρα-μάρτυρες παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα, ενώ συχνά-πυκνά αποκαλύπτονται ξερά δέντρα που έζησαν σημαντικές ιστορικές στιγμές χωρίς κανείς να το γνωρίζει.


Πηγή: perierga.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια