Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tips για να μείνετε ξύπνιοι μετά από ξενύχτι!


Έτυχε το προηγούμενο βράδυ να ξενυχτήσετε, αλλά το επόμενο πρωί έχετε κάποια επαγγελματική υποχρέωση ή κάποια άλλη δραστηριότητα.

Κανείς δεν θέλει φυσικά να στερηθεί τον ύπνο του, αλλά όσοι το κάνουν συχνά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ακόμη και η ήπια στέρηση του ύπνου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων κακής γνωστικής λειτουργίας, κακής διάθεσης, εκνευρισμού, παχυσαρκίας και διαβήτη.

Το θέμα είναι όμως τι μπορούμε να κάνουμε από τη στιγμή που θα μας συμβεί αυτό. Δηλαδή πώς θα καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα μετά από μια νύχτα αγρύπνιας. Πώς θα ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και δεν θα κινδυνεύσουμε να κάνουμε λάθη ή να τραυματιστούμε από την υπολειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου μας.

Υγιεινή διατροφή

Τα ανεπιθύμητα τρόφιμα, όπως τσιπς, σοκολάτα κλπ. μπορεί να είναι ελκυστικά, αλλά δεν βοηθούν καθόλου τον οργανισμό να ανταπεξέλθει. Δοκιμάστε τρόφιμα που θα σας δώσουν ενέργεια που θα διαρκέσει περισσότερο, όπως γιαούρτι και φρέσκα φρούτα ή καρότα. Ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι το καλύτερο ξεκίνημα οποιασδήποτε ημέρας, ειδικά αν έχετε ξενυχτήσει όλη τη νύχτα. Τα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητα.

Άσκηση

Κάνετε συχνά διαλείμματα και σιγουρευτείτε ότι περιλαμβάνουν επαρκή κίνηση του σώματος για να κρατήσει το σώμα σε εγρήγορση. Τα διαλείμματα γιόγκα είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετικά για περισσότερη ενέργεια.


Μείνετε ενυδατωμένοι

Η αφυδάτωση οδηγεί σε περισσότερη κόπωση. Αν είστε ενυδατωμένοι είναι ο καλύτερος τρόπος για να είστε σε εγρήγορση και να διατηρείτε τις λειτουργίες του εγκεφάλου και του σώματος. Μπορείτε ακόμη να ρίξετε κρύο νερό στο πρόσωπό σας για να ξυπνήσετε και να είστε πιο ενυδατωμένοι.

Καφεΐνη

Ο καφές είναι ένα συνηθισμένο προϊόν που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της κούρασης. Όταν χρησιμοποιείτε την καφεΐνη, χρειάζονται 15-30 λεπτά για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα.


Ξεμπερδέψτε με τα σημαντικά πράγματα νωρίς

Ξεκινήστε με τα σημαντικά πράγματα για να προσπαθήσετε να πάτε στο σπίτι σας πιο νωρίς. Βγάλτε από το πρόγραμμά σας υποχρεώσεις που δεν είναι ούτε επείγουσες, ούτε σημαντικές. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα…

Παίξτε με ένα παιχνίδι στο κινητό

Τα βιντεοπαιχνίδια κρατούν το μυαλό ενεργό, γι ‘αυτό είναι τόσο εύκολο να παραμείνετε ξύπνιοι όλη τη νύχτα και να παίζετε. Μπορείτε όμως να τα χρησιμοποιήσετε για να διατηρηθείτε ξύπνιοι την επόμενη μέρα που θα δυσκολευτείτε. Ξεφεύγει το μυαλό από τις καθημερινές δραστηριότητες και ρουτίνες. Ακόμη και πέντε λεπτά απλού παιχνιδιού μπορούν να επαναφέρουν το μυαλό σας στη σωστή ταχύτητα.


Ακούστε μουσική

Βάλτε τα ακουστικά και ακούστε ρυθμικά και διασκεδαστικά τραγούδια που μπορούν να σας κρατήσουν σε εγρήγορση αλλά και σε μια πιο ανεβασμένη διάθεση. Η μουσική δεν πρέπει να είναι υπερβολικά περίπλοκη γιατί θα σας κουράσει, αλλά ούτε και υπερβολικά καταπραϋντική, αλλιώς θα σας κάνει να κοιμηθείτε.

Συγκεντρωθείτε

Αν νομίζετε ότι αρχίζετε να το χάνετε, τότε αρχίστε μια συζήτηση που θα ξυπνήσει το μυαλό σας. Το θέμα είναι επιλογή σας. Μπορεί να συζητήσετε για επιχειρηματικές ιδέες ή θέματα πολιτικής που θα κάνουν το μυαλό σας να δουλεύει.

Ανάψτε το φως

Το ρολόι του σώματός σας είναι προσαρμοσμένο στον κύκλο του σκότους και του φωτός, έτσι το έντονο φως έχει ένα συναγερμό.


Πηγή: flowmagazine.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια