Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Radiohead - Hans Zimmer ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη μουσική του BLUE PLANET II που έρχεται στην COSMOTE TV

Οι Radiohead, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα συγκροτήματα της παγκόσμιας ροκ  και ο Hans Zimmer, ένας από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στον
πλανήτη, ένωσαν τις δυνάμεις και δημιούργησαν ένα αποκλειστικό μουσικό κομμάτι για την εμβληματική επερχόμενη εκπομπή φυσικής ιστορίας του BBC  Εarth, το «Blue Planet II» που θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο στην COSMOTE TV.

Αντλώντας έμπνευση από τους ήχους και τη μουσική παλέτα του Blue Planet II, οι Radiohead και ο Hans Zimmer ηχογράφησαν μία ορχηστρικά διασκευασμένη εκδοχή του τραγουδιού Bloom των Radiohead, από τον δίσκο τους The King of Limbs, του 2011. Ολόκληρη η εισαγωγή της σειράς, προβλήθηκε σε 4K στην παγκόσμια πρεμιέρα του Blue Planet II στην αίθουσα Imax του Βρετανικού Ινστιτούτου Ταινιών (BFI) στο Λονδίνο.

Ο Thom Yorke των Radiohead σχολίασε σχετικά: «Η έμπνευση για το Bloom ήρθε από την πρώτη σειρά Blue Planet και είναι υπέροχο να επιστρέφουμε σε αυτό και να το διασκευάζουμε για τη συνέχεια αυτής της εκπληκτικής σειράς. Ο Hans είναι καταπληκτικός συνθέτης, χειρίζεται με άνεση τα διαφορετικά μουσικά είδη. Για εμάς ήταν απελευθερωτικό να δουλέψουμε με κάποιον τόσο ταλαντούχο και να δούμε πώς μπορούμε να υφάνουμε τον ήχο της σειράς μαζί με το Bloom». Στο ίδιο πλαίσιο ο Hans Zimmer είπε: «Το Bloom φαίνεται να έχει γραφτεί προφητικά καθώς αντανακλά υπέροχα τις εντυπωσιακές μορφές ζωής και τα θαλάσσια τοπία που παρουσιάζει στο κοινό το Blue Planet II. Η συνεργασία με τον Thom, τον Jonny και τα παιδιά ήταν ένα υπέροχο διάλειμμα και πήρα μια ενδιαφέρουσα γεύση του μουσικού της κόσμου. Η συνεργασία μου μαζί τους ήταν καταπληκτική και ελπίζω το κομμάτι να αρέσει σε όλους».


 Οι συνδρομητές της COSMΟΤΕ TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ Blue Planet II, σε Α’ τηλεοπτική προβολή τον Οκτώβριο. Συνέχεια του βραβευμένου με 2 Emmy® Blue Planet, το Blue Planet II μας ταξιδεύει στους ωκεανούς του πλανήτη, με σπάνια πλάνα και υλικό που δεν έχουμε ξαναδεί. Το Blue Planet κατείχε για 15 χρόνια την  πρώτη θέση στις προβολές ντοκιμαντέρ στην Μ. Βρετανία.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια