Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρουβίκωνας και Σπάρτακος στα μικρόφωνα της ΕΡΤOpen

Εκπομπή κάθε δεύτερη Δευτέρα από τη συχνότητα της ΕΡΤopen έχει αποκτήσει ο Ρουβίκωνας!



 Όπως αναφέρει η κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου», στην αρχή της εκπομπής γίνεται αναφορά στα μηνύματα που μπορούν να στέλνουν οι ακροατές και το κόστος τους, ενώ ξεκαθαρίζεται από τους «οικοδεσπότες» πως τα χρήματα αυτά προορίζονται για να βοηθούν την ΕΡΤ open να παραμείνει «ζωντανή», καθώς στην ουσία δεν υπάρχει κάποιος άλλος οικονομικός πόρος. 

Ομως τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν παραλείπουν να υπενθυμίζουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής και τις δικές τους εκδηλώσεις, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της αναρχικής τους ομάδας! 

Τα χρήματα αυτά, όπως συχνά επαναλαμβάνουν στην εκπομπή, προορίζονται κατά βάση για τα δικαστικά έξοδα των μελών. Και όπως χαρακτηριστικά είπε από μικροφώνου ένα μέλος τους, «είναι ακριβό σπορ τα δικαστήρια και εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό». 

Και φυσικά καλούν όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα να πάνε στο κατειλημμένο κτίριο του k*ΒΟΞ στα Εξάρχεια. Τα μέλη του μάλιστα μέσα από την εκπομπή αναφέρουν λεπτομέρειες από τις επιθέσεις τους, δίνουν συγχαρητήρια και «μπράβο» σε άλλες αναρχικές ομάδες για τις επιθέσεις και τις καταστροφές που κάνουν και υπενθυμίζουν τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν με σκοπό την ενίσχυση της αναρχικής ομάδας. 


Η εκπομπή του «Ράδιο Ρουβίκωνα» γίνεται κάθε δεύτερη Δευτέρα και διαθέτει πάντα θεματικές ενότητες. Στην τελευταία τους εκπομπή έγινε αναφορά και στην πρόσφατη επίθεσή τους με βαριοπούλες στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών στον Αλιμο. Μάλιστα, το πρόγραμμα ξεκινούσε με έναν από τους παρουσιαστές να λέει ότι «ήταν μια μεγάλη εβδομάδα», συμπληρώνοντας ότι «θα είμαστε “Εξπρές του Mεσονυχτίου” το επόμενο διάστημα». 

Μέσα όμως από το ραδιοφωνικό βήμα που έχει αποκτήσει ο Ρουβίκωνας, απαντά και κάνει κριτική σε όποιον δεν συντάσσεται και δεν συμφωνεί με τις ενέργειές του. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την εισβολή που πραγματοποίησαν στη Βουλή, στη σχετική εκπομπή τους που ακολούθησε, αποκάλυψαν ότι πρόσεξαν τις κινήσεις τους ώστε να μην μπορεί η αστυνομία να τους συλλάβει για κάποια σοβαρή κατηγορία. «Μάλλον δεν είχαν άλλο θέμα και μας έπαιζαν. 

Είχε ενδιαφέρον όταν τους ρωτούσες “ποια είναι η κατηγορία;” και εκείνοι μας κοίταγαν καλά καλά. Λοιπόν εμείς επιλέγουμε το πόσο το τραβάμε. Ολη η υστερία ήταν γιατί δεν μας συνέλαβαν» ανέφεραν κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους. 

Πηγή: Ελευθερία του Τύπου
aixmi.gr 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια