Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ITV: 500 ευρώ πωλούνται τα πλαστά διαβατήρια στο κέντρο της Αθήνας

Τα κυκλώματα Πακιστανών και Αφγανών που διακινούν πλαστά και κλεμμένα διαβατήρια στο κέντρο της Αθήνας “ξεσκεπάζει” η εκπομπή “Tonight” του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου
ITV.
Ο Χάσμετ υποδύεται για λογαριασμό της εκπομπής έναν Αφγανό πρόσφυγα που θέλει να προμηθευτεί διαβατήριο και έρχεται σε επαφή με μέλη ενός κυκλώματος στην Πλατεία Βικτωρίας, καταγράφοντας τις επαφές του με κρυφή κάμερα.
Του δείχνουν “δείγματα” και εκείνος δείχνει ενδιαφέρον για να αποκτήσει ένα βρετανικό διαβατήριο. Τον οδηγούν σε έναν συνεργάτη, ο οποίος τον διαβεβαιώνει πως όχι μόνον μπορεί να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα, αλλά του εξηγεί πως θα του υποδείξουν επίσης τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει, ακόμη και ποια αεροπορική εταιρεία να επιλέξει.
Οι τιμές ξεκινούν από μόλις 500 ευρώ, ενώ αν χρειαστεί επεξεργασία της φωτογραφίας, μπορεί να ανέλθει σε 800 ευρώ, όπως του εξηγούν.
Βρετανός δημοσιογράφος - πλαστό διαβατήριο - Αθήνα
Ο Χάσμετ βρίσκει μια δικαιολογία και φεύγει χωρίς να κλείσει τη συμφωνία. Λίγο αργότερα συναντιέται με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εκπομπής, ο οποίος τον ρωτάει πόσο εύκολο είναι για έναν πρόσφυγα ή ακόμη και για κάποιον τρομοκράτη να αποκτήσει ένα πλαστό διαβατήριο και να ταξιδέψει στη Βρετανία.
«Είναι πολύ συνηθισμένο εδώ», του λέει ο Χάσμετ. «Δεν τους ενδιαφέρουν τα κίνητρα σου, μόνο τα λεφτά», συμπληρώνει.
Μάλιστα, συμπληρώνει πως τα κυκλώματα “διαφημίζουν” τον τελευταίο καιρό πως αυτές οι τιμές θα ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, εν όψει Brexit.

www.ant1news.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια