Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eνοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Στεφανάκης -Καταδικάστηκε και η αδελφή της Φαίης

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Βαγγέλη Στεφανάκη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 23χρονης φίλης του, Φαίης
Μπλάχα, τον Απρίλιο του 2013.
Το δικαστήριο, ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως, δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, αδίκημα που σπάει τα ισόβια, ενώ η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο, κανένα ελαφρυντικό. Ούτε αυτό του προτέρου έντιμου βίου, ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Δικαστές και ένορκοι είχαν την άποψη ότι ένοχη πρέπει να κριθεί και η αδελφή του θύματος, Μαριαλένα, η οποία είχε παράλληλη σχέση για λίγο διάστημα με τον Στεφανάκη, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.
Εξάλλου ήταν η σχέση αυτή που προκάλεσε τη ρήξη μεταξύ θύματος και δράστη αλλά και τον καυγά τους που οδήγησε στον ξυλοδαρμό της Φαίης με συνέπεια τον θάνατο της.
Η άτυχη Φαίη, έμαθε για την σχέση αυτή του Στεφανάκη με την αδελφή της και τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2013 κάλεσε τον σύντροφό της να μιλήσουν. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία και σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας, η νεαρή κοπέλα πίστευε ότι εκείνο το βράδυ ο φίλος της θα έβγαινε με την αδελφή της. Η σκηνή δεν άργησε να συμβεί με το θύμα να ζητάει τον λόγο και τον κατηγορούμενο να τη χτυπάει. Δυο εβδομάδες αργότερα η Φαίη κατέληξε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η νεαρή κοπέλα αμέσως μετά τα χτυπήματα του Στεφανάκη είχε πέσει σε βαθύ κώμα και η κατάσταση της υγείας της δεν θα άλλαζε ακόμη και αν είχε εισαχθεί από την πρώτη στιγμή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατά την εισαγγελέα μάλιστα, τα χτυπήματα του κατηγορούμενου στη Φαίη ήταν επαγγελματικά καθώς ο Β. Στεφανάκης γνώριζε πολεμικές τέχνες.
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος Β. Στεφανάκης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας στην απολογία του στο δικαστήριο, πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 23χρονη σύντροφό του εκείνο το μοιραίο βράδυ.
Αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών και επί της ποινής.



  iefimerida.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια