Έτσι μπορεί η CIA να παρακολουθεί όσους χρησιμοποιούν τα Windows


Τους υπολογιστές που «τρέχουν» το λογισμικό Windows έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί η αμερικανική υπηρεσία πληροφορίων.

Αυτό αποκάλυψε ο γνωστός ιστότοπος WikiLeaks πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με το WikiLeaks, ο δούρειος ίππος μέσω του οποίου η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών μπαίνει σε όποιον υπολογιστή δουλεύει με Windows ακούει στο όνομα «Angelfire». Το κακόβουλο λογισμικό αποτελείται από επιμέρους στοιχεία, τα οποία επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του υπολογιστή. Ένα από τα επιμέρους αυτά στοιχεία επηρεάζει το σκληρό δίσκο, στον τομέα που «τρέχει» την εκκίνηση των Windows XP ή των Windows 7.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το WikiLeaks, η διαδικασία είναι άρτια εκτελεσμένη και έτσι το κακόβουλο λογισμικό δεν επηρεάζει το σύστημα αρχείων του χρήστη, έτσι υπάρχουν «πολύ λίγες εγκληματολογικές ενδείξεις ότι η διαδικασία έχει ποτέ γίνει», σύμφωνα με το WikiLeaks.

Ακόμη και από τα προγράμματα σάρωσης και ελέγχου του υπολογιστή για ιούς και κακόβουλα λογισμικά, δεν ανιχνεύουν τους... πράκτορες του «Angelfire».

Στη διαρροή του WikiLeaks αναφέρεται ότι τα ντοκουμέντα που διέρρευσαν, προήλθαν από τη CIA. Βεβαίως, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών δεν επιβεβαιώνει τίποτε από τα παραπάνω.


Πηγή: news.gr

_ @@@@@ -->