Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεσσήνια Αστυνομικός Βραβεύθηκε Με Το Βραβείο Breavington Στην Αυστραλία

Το βραβείο Breavington για εξέχοντες εκπροσώπους του αστυνομικού σώματος απονεμήθηκε φέτος

 στην αρχιφύλακα Μαρίνα Γυφτέα, της οποίας η καταγωγή είναι από τη Μεσσηνία, με μητέρα από τον Νερόμυλο και πατέρα από τη Βέργα συγκεκριμένα.
Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πολέμου All Nations του προαστίου Northcote Μελβούρνης, παρευρέθηκαν πλήθος συναδέλφων της, ενώ το βραβείο παρουσίασαν από κοινού η επιθεωρητής Kelly Lawson και η Ένωση Αιχμαλώτων Πολέμου και Συγγενών.
Να αναφερθεί ότι το ετήσιο βραβείο καθιερώθηκε προς τιμήν της μνήμης του πρώην αστυνομικού στο Northcote, Rodney Breavington, ο οποίος κατατάχθηκε το 1941 στον στρατό για να υπηρετήσει στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και υπήρξε ο πρώτος Αυστραλός αιχμάλωτος πολέμου που εκτελέστηκε από τους Ιάπωνες. 
Αποτέλεσμα εικόνας για marina gyfteas police
Ο Breavington έμεινε γνωστός για το θάρρος που επέδειξε την ώρα της εκτέλεσής του και την αφοσίωση στους συναδέλφους του, κάνοντας μάλιστα έκκληση στις τελευταίες του στιγμές για να διασωθεί ένας 23χρονος στρατιώτης της μονάδας του.
Το βραβείο Breavington αποτελεί μοναδική διάκριση και για τον λόγο ότι οι υποψήφιοι προτείνονται από τους ίδιους τους συναδέλφους τους, με κριτήριο όχι μόνο την την προσφορά τους στην υπηρεσία, αλλά και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, το κουράγιο και το ομαδικό τους πνεύμα.
Η Μαρίνα Γυφτέα φαίνεται ότι πληροί και με το παραπάνω αυτές τις προϋποθέσεις, με τους συνεργάτες της να κάνουν λόγο για μια εξαιρετική αστυνομικό και συνάδελφο, που διατηρεί την ψυχραιμία της ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και ασπάζεται έμπρακτα τις αξίες της.
Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχιφύλακας ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της, ο οποίος επίσης υπηρέτησε στο αστυνομικό σώμα. 
Πηγή: kalamatain.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια